La Vanguardia (Català-1ª edició)

Iñaki Urdangarin busca un futur com a assessor esportiu

L’exjugador d’handbol s’està formant profession­alment

-

SANTORAL

Lluci, Genara, Heracli, Agnès de Praga, Ceada, Àngela de la Creu, Joví, Basileu, Pau, Secundil·la, Absaló

Iñaki Urdangarin està preparant el seu futur laboral dins de l’esport i s’està formant per poder exercir com a assessor en diverses especialit­ats de gestió esportiva, entre les quals, la denominada scouting, una eina analítica d’estratègia esportiva amb què s’estudia la competitiv­itat d’un club.

L’exjugador d’handbol, que actualment gaudeix del tercer grau penitencia­ri (que compleix a Vitòria) està fent un curs de direcció i assessoria esportiva que, a més dels coneixemen­ts teòrics, requereix l’elaboració d’un treball pràctic. Malgrat que Enric Masip (antic company a l’equip d’handbol i actual assessor de Joan Laporta), va declarar ahir en una entrevista en el programa La Sotana, que Urdangarin faria unes pràctiques esportives no remunerade­s a les instal·lacions del club, la realitat és que només ha sol·licitat entrevista­r directius i esportiste­s del F.C. Barcelona per fer un treball de final de curs, tasca que ja ha iniciat.

Fonts del club han negat que Urdangarin estigui duent a terme cap tasca relacionad­a amb els entrenamen­ts, ni la preparació física, simplement ha demanat de poder mantenir trobades amb personal especialit­zat per argumentar la feina que està fent per completar el curs en línia que està cursant. Quan el completi, Iñaki Urdangarin podrà obtenir el títol que permeti exercir com a assessor esportiu, especialis­ta en scouting, o en una altra matèria de gestió, per a un sol club, o per a alguns, especialme­nt per als equips d’handbol, en què va ser un dels millors jugadors.

Una possibilit­at és que l’exjugador es dediqui a la recerca de nous talents entre els joves que juguen a handbol, ser un observador per nodrir les plantilles o l’handbol base, perquè Urdangarin ja ha descartat, completame­nt, a causa fonamental­ment de la seva edat (54 anys) fer d’entrenador o preparador físic.

Iñaki Urdangarin estudia aquesta sortida profession­al per poder aprofitar els seus coneixemen­ts pràctics i per això els està completant amb cursos de gestió. El seu serà treballar en una cosa relacionad­a amb l’esport, quan definitiva­ment compleixi la seva condemna o, almenys, quan se li concedeixi la llibertat provisiona­l, cosa que està previst que sigui les pròximes setmanes.

Malgrat les seves relacions amb el Futbol Club Barcelona, l’equip d’handbol a què va pertànyer durant 15 anys i en què actualment juga el seu fill Pablo, de moment es descarta que Urdangarin treballi per al club blaugrana.

De moment, dissabte que ve està convidat a assistir al Palau Braugrana a la celebració del 50è aniversari de la creació de la secció d’handbol. ●

L’exjugador està entrevista­nt personal del FC Barcelona per a un treball de final de curs

 ?? XAVIER CERVERA ?? Urdangarin, amb la mascareta commemorat­iva del 50è aniversari
XAVIER CERVERA Urdangarin, amb la mascareta commemorat­iva del 50è aniversari
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain