La Vanguardia (Català-1ª edició)

Antena 3 consolida el seu lideratge en audiències sobre Telecinco

La cadena d’Atresmedia amplia l’avantatge respecte de la seva rival

- ALBERT DOMÈNECH

Antena 3 ha estat la cadena de televisió més vista a Espanya (14,4%) per quart mes consecutiu, i torna a superar la seva principal competidor­a, Telecinco, que queda gairebé un punt per sota (13,5%), cosa que reafirma el canvi de tendència que es va començar a visibilitz­ar fa uns mesos. I és que la cadena d’Atresmedia va arribar al liderat al novembre, malgrat que en aquell moment la seva victòria era per centèsimes de diferència, amb un empat tècnic en què ara ha obert una bretxa més que evident. De fet, és el millor mes de febrer d’Antena 3 dels últims 13 anys, i es fa forta en l’anomenada milla d’or, que inclou espais com el concurs Pasapalabr­a, Antena 3 Noticias 2 i El hormiguero.

Telecinco s’ha de tornar a conformar amb el segon lloc, i, malgrat que ha millorat quatre dècimes respecte al mes de gener, queda 1,7 punts per sota del febrer del 2021. De fet, és el pitjor mes de febrer de la cadena dels últims quatre anys.

L’anàlisi d’audiències tampoc no afavoreix La 1 de TVE (8,4%), que continua molt lluny de la segona posició i, a més a més, perd mig punt respecte al mes passat. La cadena pública disminueix audiència per quart mes consecutiu i s’apropa al seu mínim històric (8,1%), que va registrar el mes de juny de l’any passat. A més a més, ha estat el mes de febrer més baix de la seva història.

La que sí que puja és La Sexta (7,2%), que registra 1,2 punts més que al gener gràcies al seu seguiment de l’actualitat, mentre que Cuatro queda una mica més despenjada (5,3%), tot i que manté l’audiència el mes passat i puja dues dècimes respecte a l’any anterior.

En aquest context, i per grups comunicati­us, Atresmedia, amb un canal menys que Mediaset, lidera les audiències per quart mes consecutiu sobre Mediaset i aconseguei­x el seu millor resultat històric amb l’actual distribuci­ó de cadenes, a més de liderar la franja de prime time per sisè mes consecutiu.

En l’àmbit autonòmic, TV3 lidera les audiències a Catalunya (14,6%) davant d’Antena 3 (12,1%) i Telecinco (11,2%), i lidera les franges del day time i del prime time amb molta contundènc­ia. ●

La 1 de TVE s’acosta al seu mínim històric, mentre que TV3 continua manant a Catalunya

 ?? ROBERTO GARVER / ATRESMEDIA ?? Pasapalabr­a continua acumulant minuts d’or els últims mesos
ROBERTO GARVER / ATRESMEDIA Pasapalabr­a continua acumulant minuts d’or els últims mesos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain