La Vanguardia (Català-1ª edició)

El jurat considera culpables la mare i l’àvia acusades d’assassinar el seu nadó

- ESTEVE GIRALT SarraAoIa

El jurat popular va fer públic ahir el veredicte de culpabilit­at per a les dues dones, mare i àvia, acusades d’un delicte d’assassinat, per haver matat presumptam­ent el seu nadó llançant-lo a un contenidor de les escombrari­es el març del 2020 al barri de Torreforta (Tarragona). Abans la mare, la Sara, li va tapar la boca i el nas perquè deixés de plorar i va guardar la criatura en un armari de la seva habitació.

La mare va escoltar ahir plorant part de la lectura final del veredicte de culpabilit­at del jurat popular. El cas va quedar així vist per a sentència. La fiscal del cas va rebaixar a 18 anys de presó per a cadascuna de les dues acusades la petició inicial de pena, que era de presó permanent revisable, el màxim que permet el codi penal.

La rebaixa va ser perquè la fiscal va considerar creïble una part de la versió dels fets de la mare i l’àvia, María Celeste, que va ser qui va abandonar el nadó sobre el contenidor. Totes dues van declarar al judici que havien actuat mogudes per la por que sentien cap al pare de la Sara i marit de la Celeste, a qui van acusar en la seva declaració d’abusar sexualment de la filla i de maltractar-les totes dues durant anys. El jurat va considerar provat per unanimitat aquest fet, i la por que sentien.

“La por insuperabl­e de la mare”, segons la fiscal, va ser determinan­t en la decisió de la mare i l’àvia de desfer-se del nadó. Abans, la Sara va voler interrompr­e l’embaràs, però havia superat el màxim legal de setmanes de gestació, i després va amagar que estava en estat fins al dia del part.

Malgrat aquesta circumstàn­cia atenuant, la fiscal continua mantenint que les dues acusades són culpables d’assassinat perquè “van acceptar que la criatura morís”. La fiscal va afegir durant el judici que “la por atenua la responsabi­litat, però no l’eximeix”.

El cadàver de la criatura no va arribar a ser localitzat pels Mossos d’Esquadra. Les defenses de les dues acusades, que havien sol·licitat inicialmen­t la lliure absolució, van demanar ahir després d’escoltar el veredicte de culpabilit­at una pena de dotze anys i sis mesos de presó per a mare i àvia. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain