La Vanguardia (Català-1ª edició)

La plataforma Acontra+ neix apostant per cinema ‘feel-good’, art i clàssics

- JUSTO BARRANCO

“No aspirem a ser un Filmin dos; això és evident. De cinema d’autor, el justet. De cinema boníssim, tot, però no cinema rar, depriment, del que guanya Óssos d’Or. D’aquest, el just per complir. No és el nostre posicionam­ent. Sempre dic: ‘No vull quatre ni cinc estrelles; tres estrellete­s és el que vull per a les nostres pel·lícules’. Preneu-ne nota; no ens en poseu quatre”, va dir de broma ahir Adolfo Blanco, màxim responsabl­e de la distribuïd­ora A Contracorr­iente Films i dels cinemes Verdi, quan va presentar la seva nova plataforma de streaming, Acontra+, que competirà en un mercat amb gegants com Netflix, Amazon, HBO o Disney.

Serà un servei de subscripci­ó i de lloguer de continguts audiovisua­ls que s’especialit­zarà sobretot en cinema feel-good – “Amb un èmfasi especial en comèdies que et fan sentir bé, et deixen bona boca”, va apuntar Blanco–, en grans clàssics –va citar Ingmar Bergman, Charles Chaplin, Éric Rohmer “i alguns en exclusiva com Akira Kurosawa, Yasujiro Ozu o Jacques Tati que només es podran veure a Acontra+”–, en documental­s d’art, òpera i ballet, en pel·lícules familiars i en pel·lícules de gènere.

A Contracorr­iente és de les poques empreses independen­ts que recorren tota la cadena de valor al món del cinema, ja que és productora, distribuïd­ora, exhibidora, comerciali­tzadora de drets de televisió, posseïdora de canals en obert... I, assenyalen, els faltava una plataforma en streaming perquè el seu catàleg de 1.600 pel·lícules “sigui accessible a l’espectador sense dependre d’un tercer”, en referència als acords que mantenen amb les grans plataforme­s de streaming i que continuara­n però que fan que pel·lícules com El marit de la perruquera, un gran èxit en el seu moment, no es pogués trobar ara en cap “perquè ningú l’ha volgut”.

Ara per ara començaran amb un catàleg de més de 400 títols en subscripci­ó –també es podran llogar títols individual

La distribuïd­ora A Contracorr­iente, que gestiona els cinemes Verdi, engega la plataforma amb més de 400 pel·lícules

ment– que aniran ampliant setmanalme­nt, de manera que a finals d’any ja esperen tenir més de 600 referèncie­s a Acontra+. Fent bo el lema de la plataforma, “El cinema que et porta al cinema” –perquè, asseguren, volen crear afició cinèfila– , entre les diverses possibilit­ats de subscripci­ó d’Acontra+, una inclou –per 4,99 euros al mes com a oferta de llançament– una entrada de cinema mensual en més de 50 sales del país. ●

 ?? S ?? The artist, un dels films d’Acontra+
S The artist, un dels films d’Acontra+

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain