La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Lliga denuncia davant el fiscal gestos racistes a Akapo i en busca el culpable

El Granada s’arrisca a una multa i un tancament parcial

-

Els insults i gestos racistes d’un aficionat del Granada a Los Cármenes a l’equatoguin­eà Carlos Akapo al partit Granada-Cadis de dilluns a la nit no comportara­n una sanció esportiva al club andalús, però sí que podrien comportar una multa econòmica, i hi ha precedents de tancaments parcials de la grada. La Lliga va anunciar en un comunicat que denunciarà el cas davant el fiscal delegat de delictes d’odi de la Fiscalia Provincial de Granada per si l’incident incorregué­s en un delicte tipificat a l’article 510 del Codi Penal.

Fonts de LaLiga asseguren que continuen treballant per localitzar l’aficionat que va proferir presumptam­ent els crits racistes. “Seguim el mateix procedimen­t que ja hem seguit aquesta mateixa temporada en casos d’insults racistes a Iñaki Williams o a Vinícius, en què ens vam personar com a acusació particular”, assenyalen des de la patronal dels clubs.

El Granada CF va emetre ahir un comunicat per mostrar la seva solidarita­t amb Carlos Akapo i per denunciar els fets: “Condemnem enèrgicame­nt tot acte de racisme i no tolerarem al nostre estadi cap comportame­nt que reflecteix­i una actitud intolerant o discrimina­tòria amb els jugadors o els aficionats que vagin al nostre camp”. El club nassarita assegura “haver iniciat una investigac­ió per prendre les mesures pertinents per sancionar amb fermesa aquestes conductes, que no represente­n els valors del Granada ni dels seus aficionats”.

Carlos Akapo també va utilitzar ahir el seu compte a les xarxes socials per denunciar el cas: “El racisme s’ha d’erradicar. És lamentable que actualment, el 2022, hi hagi actes així en un camp de futbol. Cal donar exemple també des de la grada. Sé que han estat quatre carallots, per dir-ne d’alguna manera, però no podem donar aquest exemple als nens i a tota la gent”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain