La Vanguardia (Català-1ª edició)

Piqué tutela la transició

El rendiment i la implicació del central descarregu­en de responsabi­litat els joves Araújo i Eric Garcia, les seves parelles a l’eix

-

El 13 de març, en menys de dues setmanes, Gerard Piqué pot convertir-se en el primer defensa que juga 600 matxs amb el Barça. Li queden tres partits, que poden ser perfectame­nt contra l’Elx diumenge, contra el Galatasara­y (l’anada) i l’Osasuna. La seva presència a l’equip ha estat troncal les últimes 14 temporades i el defensa, ja amb 35 anys, continua sent el defensa més utilitzat de la plantilla, amb més de 2.500 minuts.

El central sempre va dir que no es veia jugant fins a prop dels 40, però té contracte fins al 2024. Al club, entenen que li queda un any de futbol, com a mínim, ja que Piqué es mou molt per sensacions, reptes i motivacion­s. En aquest sentit, el desafiamen­t de posarse a les ordres de Xavi, excompany seu amb qui va guanyar dos triplets i un Mundial, li ha tocat la fibra des del primer dia. “Moralment, a ell li he de donar més”, va reconèixer tot just arribar l’egarenc.

I està complint la seva paraula. Només s’ha perdut dos dels 20 partits amb Xavi a la banqueta –en dos va ser suplent (Betis i Linares)– i en tots dos casos va ser per sanció: acumulació contra el Mallorca, i contra el València per l’expulsió en el derbi.

El tècnic confia en ell pel seu caràcter competitiu i el futbolista està còmode al camp: li demanen de jugar com va aprendre al planter. Aquesta implicació està permetent al Barcelona portar una transició modèlica fins a tenir el seu substitut perfectame­nt preparat. El bon rendiment del central està propiciant que es pugui buscar un relleu de garanties amb tranquil·litat, sense la necessitat ni el risc de cremar un jove.

Piqué va quedar com a única i gran referència de la defensa després de l’adeu de Mascherano el gener del 2018 i aquesta temporada està exercint de líder, tutelant el creixement d’Araújo i Eric Garcia. Està fent el que

Puyol va fer amb ell quan va tornar a can Barça l’any 2008.

El barceloní ha estat titular en 28 partits aquesta temporada i ha fet parella amb tots, també amb Lenglet i Umtiti. La dupla més utilitzada aquesta temporada ha estat la formada per Piqué i Eric Garcia, que han coincidit en l’eix de la rereguarda en 12 partits. Va ser l’elecció més emprada per Koeman (6 vegades). En canvi, amb Xavi ha emergit la figura de Ronald Araújo, ara mateix fix a l’onze. Dels deu partits que han compartit fins avui Piqué i l’uruguaià, 8 han estat amb l’egarenc.

Per contra, el charrúa i l’ex del City, cridats a ser la parella del futur, aquest curs només han estat dues vegades titulars junts en defensa de quatre. De temps ja en tindran.

La bona forma de Piqué està ajudant a no carregar-los amb massa responsabi­litat. A Nàpols va fer el seu tercer gol de la campanya. “Sempre he dit que si hagués estat davanter hauria marcat de 15 a 20 gols per temporada”, va fer broma sobre el seu olfacte. Alhora, el Barcelona continua preparant-se per quan Piqué pengi les botes i vol reforçar la defensa amb Azpilicuet­a i Christense­n, que acaben contracte al juny amb el Chelsea. ●

L’uruguaià i l’ex del City només han estat dues vegades titulars junts en defensa de quatre

 ?? AFP7 VIA EUROPA PRESS / EP ?? Gerard Piqué va marcar contra el Nàpols el tercer gol de la temporada
AFP7 VIA EUROPA PRESS / EP Gerard Piqué va marcar contra el Nàpols el tercer gol de la temporada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain