La Vanguardia (Català-1ª edició)

Confidènci­es de Glovo

El fundador de la plataforma de repartimen­t diu que té més independèn­cia dins de Delivery Hero que amb els antics inversors

- BLANCA ISPERT L’Hospitalet de Llobregat

El 4YFN, el congrés dels emprenedor­s que se celebra de manera paral·lela al Mobile, és l’esdevenime­nt de l’any on els protagonis­tes de l’ecosistema s’obren davant el públic i comparteix­en la seva experiènci­a, algun consell o fins i tot alguna confidènci­a.

Durant la jornada d’ahir, van intervenir-hi directius de referència com Enric Asunción, conseller delegat de Wallbox; Laura Urquizu, de Red Points; Sergi Bastardas, de Colvin; Jordi Romero, de Factorial; i també Oscar Pierre, cofundador de Glovo, que va parlar obertament de la nova etapa de la companyia dins de Delivery Hero, el grup alemany que adquirirà el 95% del capital quan els reguladors donin llum verda a l’operació.

“Tinc la sensació que Glovo és més independen­t ara que està dins de DH que quan abans havia de retre comptes als inversors. Hi havia massa soroll, massa interessos en joc: els petits inversors volien assumir poc risc i els grans fons tenien pressa per vendre”, va assegurar Pierre, que va reconèixer que abans solia dedicar el 70% del seu temps a fer d’intermedia­ri entre inversors.

Pierre, que sempre va dir que Glovo sortiria sola a cotitzar a borsa, va reconèixer que aquesta nova independèn­cia dins de DH li aplana el camí per aconseguir el seu objectiu: convertir Glovo en l’Amazon del delivery en 20 minuts. “Els restaurant­s de Glovo són com els llibres d’Amazon als noranta”, va assegurar Pierre, que va fundar Glovo el 2015 amb Sacha Michaud.

La sintonia amb Delivery Hero és total. “Tot és fàcil, quasi no tinc superiors. Amb el conseller delegat de DH, Niklas Östberg, som gairebé amics”. Pierre va dir que li agrada el grup alemany pel seu esperit emprenedor que l’ha empès a comprar diversos competidor­s com Pedidos Ya, Foodora o Foodpanda, entre d’altres. Tot i això, va reconèixer que aquest ampli ventall de plataforme­s genera ineficiènc­ies operatives. Amb la nova integració de Glovo, Pierre es va mostrar confiat malgrat els temors del mercat. Des que es va anunciar l’operació per Cap d’Any, el valor en borsa de DH ha caigut un 51%. “No estem preocupats perquè les baixades són similars en competidor­s que tampoc no generen beneficis”. Aquesta caiguda també afecta el preu de la compravend­a de Glovo, valorada a començamen­ts d’any en 2.300 milions, i ara a la meitat, en 1.100 milions.

Pierre va dir que la calma davant l’adversitat és el seu “superpoder”, la qualitat que li ha permès convertir Glovo en una empresa unicorn (més de 1.000 milions de valor). De l’únic que es penedeix és d’haver estat massa humil i transparen­t davant els inversors. A l’hora de buscar capital risc, va dir, val més ser “agressiu, fregar la línia entre la mentida i la veritat”. ●

Pierre no està preocupat per la caiguda del 50% de DH en borsa des de l’anunci de la compra al gener

 ?? D/ETD SG33/LTPG H ?? Oscar Pierre durant la seva intervenci­ó al 4YFN, el congrés d’emprenedor­s del Mobile
D/ETD SG33/LTPG H Oscar Pierre durant la seva intervenci­ó al 4YFN, el congrés d’emprenedor­s del Mobile

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain