La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una allau de novetats i reedicions

-

Els llibres de Joan Fuster no s’han parat de reeditar ni de llegir mai, però la proximitat de l’any Fuster ha esperonat la publicació i reedició tant d’obres seves com sobre ell, entre els quals destaquen els següents: Edicions 62 ha reeditat Nosaltres,

els valencians en una nova edició del clàssic fusterià que fa 60 anys va inaugurar el catàleg de l’editorial, ara revisada per acostar-se a l’original de l’autor, que l’època va esporgar de valenciani­smes propis de l’autor. La mateixa editorial prepara també dos nous volums de l’Obra completa abans d’acabar l’any, i també reeditarà el Diccionari per a ociosos.

Edicions 3i4 continua editant la correspond­ència i enguany publicarà el 17è volum, a més del Diari 1952

1960 i Escrits de combat.

La Institució Alfons el Magnànim publicarà una biografia a càrrec de Francesc Pérez Moragón i Salvador Ortells, comissaris de l’any Joan Fuster de la Generalita­t Valenciana, a més de la Poesia completa (1945-1987).

Els mateixos autors han publicat Joan

Fuster i Sueca a Edicions 96. Comanegra va publicar l’any passat l’antologia Figura d’assaig, a cura d’Antoni Martí Monterde.

L’editorial Afers ha publicat Joan Fuster i el pensament nacional, d’Antoni Rico Garcia, i De viva veu.

Entreviste­s, en una nova edició d’Isidre Crespo amb material nou.

Entre les traduccion­s, Judicis finals en versió anglesa de Mary Ann Newman (Fum d’Estampa Press), Sagitari al castellà (Maria Rosich a Rayo Verde) o, també al castellà, Consells, prover

bis i insolèncie­s (Institució Alfons el Magnànim-Hurtado&Ortega).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain