La Vanguardia (Català-1ª edició)

Primers canvis

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

S’ha acabat la monotonia anticiclòn­ica. La retirada de les altes pressions a les Açores permet a partir d’avui l’entrada de les primeres depression­s. Una primera aquesta tarda, una altra demà viatjant en diagonal des de Galícia cap a Múrcia, nosaltres una mica al marge, tret de l’extrem sud i el cap de setmana amb entrada d’aire fred i inestabili­tat. Tot això provocarà la caiguda de precipitac­ions, de neu a les muntanyes. No es tracta de cap temporal de pluja. Els termòmetre­s podran baixar bastant el cap de setmana, però el temor de gelades al camp de moment és baix, per sort tindrem nuvolosita­t.

CATALUNYA

Entrarà una petita borrasca pel Cantàbric, recorrent el Pirineu, arribant a la tarda a la meitat nord de Catalunya. Fins al migdia sol o amb alguns núvols. A la tarda descarrega­ran algunes nevades al Pirineu i xàfecs i fins i tot alguna tempesta a les comarques de Girona i nord de Barcelona. Temperatur­a en lleuger descens. Demà núvols en augment i algunes pluges a la tarda o a últimes hores al sud de Lleida i comarques de Tarragona. Temperatur­a amb pocs canvis. Entre divendres i dissabte més núvols, inestable, xàfecs i notable descens de la temperatur­a dissabte, ambient hivernal persistint diumenge.

ESPANYA I EUROPA

Hi ha per a dies d’ambient hivernal fins i tot amb nevades a cotes una mica baixes a l’est d’Europa fins a Itàlia, fins i tot el cap de setmana acostant-se el fred a França i Espanya. A la Península avui xàfecs de neu al Pirineu i nord-est i primeres pluges a Galícia i nord de Portugal. Demà pluges avançant i regant d’oest a est bona part de la Península, temperatur­a en descens. Entre divendres i el cap de setmana persistirà el temps inestable, amb temperatur­a en descens.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain