La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PP perd un escó al Parlament per un candidat imputat

- JULIO HARTADO

Sembla que tot pot anar a pitjor al PP català, que després dels pèssims resultats de les últimes eleccions autonòmiqu­es perdrà un dels tres escons al Parlament. En contra del que va anunciar la direcció del partit, Daniel Serrano, imputat per un presumpte delicte d’agressió sexual, ha demanat la credencial de diputat i s’incorporar­à al grup mixt com a no adscrit, raó per la qual es donarà de baixa del PP.

Després de la sortida d’Eva Parera, que va ser elegida com a independen­t a la llista d’Alejandro Fernández i lidera el seu propi projecte polític, el PP esperava recuperar l’escó per al partit. Però per això Serrano –secretari general i número quatre de la

Daniel Serrano, investigat per agressió sexual, es donarà de baixa i serà diputat no adscrit

candidatur­a quan va ser imputat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya– havia de cedir el pas. I no ha estat així.

A finals del 2019 Serrano va ser acusat per una companya de partit d’una agressió sexual que ell sempre ha negat. El gener del 2021, poc abans de les eleccions catalanes i amb les llistes ja tancades, la qüestió es va fer pública i el PP va obrir un expedient informatiu a Serrano, que va renunciar a tots els càrrecs per “preparar-se la defensa i poder demostrar que és innocent”.

Tot i això, un any després, fruit d’“una reflexió serena i en família”, Serrano ha optat per no donar “patent de cors” a unes acusacions que només busquen, segons diu, “carregar-se” la seva carrera i “destruir” la seva vida, i ara vol tornar a l’activitat parlamentà­ria.

Fonts de la direcció regional no amaguen el malestar –és una “mala notícia”, assumeixen– i asseguren que la decisió de l’ex secretari general obeeix a un intent dels seus advocats d’“agilitar” el procés judicial, que passaria d’un jutjat ordinari al TSJC altra vegada, ja que torna a ser aforat. Però Serrano descarta aquesta hipòtesi: “Al TSJC no estan de braços plegats esperant que arribi el meu cas”, va declarar ahir a La Vanguardia. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain