La Vanguardia (Català-1ª edició)

Leah vol regnar a les xarxes

La filla de Marta Lluïsa de Noruega és una ‘influencer’ premiada

- BEGO A CORZO SUÁREZ

No és princesa, malgrat que és la sisena en la línia de successió al tron de Noruega, però Leah Benh, de 16 anys, està decidida a regnar al competitiu món de les influencer­s.

La filla mitjana de les tres que van tenir la princesa Marta Lluïsa i el seu difunt exmarit, Ari Behn, s’està convertint en una estrella de TikTok. En aquesta plataforma, la preferida dels més joves, comparteix vídeos del seu estil de vida i consells de moda i bellesa. De vegades la mare l’acompanya en els seus balls divertits, com aquest Nadal.

La neta dels reis Harald i Sònia no està cridada a tenir un paper oficial a la família reial del país escandinau, i per això els seus pares van decidir que ni ella ni les seves germanes tindrien el títol de princeses. Però l’adolescent no para de sumar seguidors, que a TikTok (notleahhhb­eauty) ja arriben gairebé als 125.000. Tot i això, les seves publicacio­ns més creatives són a Instagram, on mostra una gran habilitat per replicar maquillatg­es de personatge­s de pel·lícules. Des del de Natalie Portman a El cigne negre fins a La núvia cadàver, de Tim Burton, o El Grinch, protagonit­zada per Jim Carrey. En un altre vídeo sincronitz­a els llavis amb un discurs de Carrie Bradshaw de Sexe a Nova York mentre es maquilla amb una ombra d’ulls lluent. Leah també crea vídeos per als 12.000 seguidors que té a YouTube, i gràcies a això els seus fans van saber que va passar el Nadal a Los Angeles, on viu el xaman Durek Verret, el nòvio de la seva mare.

El 2021, poc després d’aterrar amb els seus vídeos de maquillatg­e i moda, Leah va rebre el guardó a la millor influencer de bellesa de l’any als premis Vixen de Noruega. A principis d’aquell any ja havia debutat a les catifes vermelles en un acte organitzat per Kylie Jenner per a la línia de cosmètics que porta el nom de la petita de les germanes Kardashian.

Leah va néixer el 8 d’abril del 2005 a la residència d’estiu dels seus pares, a l’illa de Hankø, al fiord d’Oslo, el lloc on els reis solien caçar cérvols i que ara és un conegut enclavamen­t per practicar vela.

El fet que Marta Lluïsa donés a llum a casa va ser objecte de crítiques, però la princesa, fisioterap­euta i molt centrada en les teràpies alternativ­es, ho va fer perquè, simplement, li va semblar més natural, segons va declarar. El primer nom de l’adolescent és un homenatge a Leia Organa, de Star wars, “la princesa més bonica que hi ha hagut mai”, segons Marta Lluïsa. El segon nom de

Leah és Isadora, per Isadora Duncan, la famosa ballarina i coreògrafa dels anys vint, que el seu pare admirava.

En un dels seus clips més populars, Leah cita una escena de la sèrie Las chicas Gilmore i comparteix fotos amb la seva mare amb el text: “La meva màxima

La neta dels reis Harald i Sònia replica amb gran habilitat maquillatg­es de personatge­s de pel·lícules

inspiració prové de la meva millor amiga, la dona enlluernad­ora de qui vaig rebre el meu nom i la meva sang vital, Marta Lluïsa. La meva mare no m’ha impedit mai fer el que vulgui fer. Va omplir casa nostra d’amor, diversió, llibres i música, incansable en els seus esforços per donar-me models per seguir, des de Jane Austen fins a Eudora Welty i Patti Smith”, escrivia.

La germana gran de la influencer noruega, Maud Angèlica, que va fer 18 anys a l’abril, és amant de la pintura i està bolcada a donar visibilita­t a la salut mental, per a la qual cosa ha publicat un llibre sobre la seva experiènci­a personal amb el dol, després del suïcidi del seu pare. Per la seva part, la petita de la família, Emma Tallulah, de 13 anys, que també va néixer a casa, com la seva germana mitjana, despunta com a amazona.

Quan la princesa Marta Lluïsa es va casar el 2002 amb l’escriptor d’origen danès Ari Behn, ell va rebutjar un títol reial (d’alguna manera, obligat per la corona, atès el seu caràcter transgress­or i provocador), de manera que van optar per fer el mateix amb la seva descendènc­ia. La parella, que havia reconegut que mantenia una relació oberta, es va separar el 2016 i es va divorciar un any després. Behn es va llevar la vida el dia de Nadal del 2019, als 47 anys. L’abril d’aquell any la seva exdona havia començat la seva relació amb el xaman Dureck. ●

“La meva mare no m’ha impedit mai fer el que vulgui fer; va omplir la casa d’amor, diversió, llibres i música”, diu

 ?? INSTA RAM ?? Be  e   Leah ha heretat el port i la desimboltu­ra anticonven­cional de la seva mare
INSTA RAM Be e Leah ha heretat el port i la desimboltu­ra anticonven­cional de la seva mare
 ?? ?? e        Amb la seva mare als premis Vixen. Com la núvia cadàver i al funeral del pare, Ari Behn
e Amb la seva mare als premis Vixen. Com la núvia cadàver i al funeral del pare, Ari Behn
 ?? ??
 ?? Barceloen ??
Barceloen

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain