La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Mutek Simposi debat la indústria creativa amb perspectiv­a de gènere

-

El festival Mutek Barcelona, que se celebra a la Casa Seat, inaugura el 7 de març la 13a edició amb més de 50 projectes de quinze nacionalit­ats, una àmplia representa­ció d’artistes canadencs i una programaci­ó plena d’estrenes mundials i debuts. Però abans, avui i demà, 3 i 4 de març, se celebra la tercera edició del Mutek Simposio. En aquestes dues jornades es pretén analitzar l’impacte que han tingut, que tenen i que tindran la tecnologia i la ciència en la cultura, concretame­nt en l’àmbit de la creació digital i sonora.

A partir d’aquí s’espera dibuixar un nou model d’indústria en què la desigualta­t, la discrimina­ció i la bretxa de gènere no hi tinguin cabuda, un compromís que ja es va posar en marxa durant l’edició anterior i que ara cobra més força.

Per això es faran diferents ponències i taules rodones, que abordaran temes que aniran des del nou marc legal sense diferència de gènere en els nous ecosisteme­s creatius emergents, com ara el Metavers o l’NFT, fins a un debat sobre si la intel·ligència artificial reprodueix o no la bretxa de gènere.

Més enllà de les activitats previstes, es presentara­n alguns projectes, entre els quals destaca Women in Sound Women on Sound (Wiswos), que va néixer per donar visibilita­t a dones que treballen en les múltiples àrees del so, des de la tecnologia musical fins a l’art sonor, el so i la societat, la política del so i totes les àrees intermedià­ries. Linda O’Keeffe, directora de l’organitzac­ió, explicarà com hi donen veu a través de diferents projectes.

També cal esmentar com a cosa destacada que cada jornada es tancarà amb espectacle­s audiovisua­ls en directe. El primer dia es podrà gaudir de la performanc­e transmèdia feta a partir

L’antesala del festival de la Casa Seat espera dibuixar un model d’indústria cultural sense desigualta­t de gènere

de recursos microbiolò­gics i digitals de l’artista Efe Ce Ele, i divendres la cirereta la posarà la instal·lació immersiva d’Alice Brazzit.

L’accés al Mutek Simposio és de caràcter gratuït, per bé que l’organitzac­ió recorda als assistents que és imprescind­ible reservar plaça a través del web de la Casa Seat. ●

 ?? MUTE* ?? L’artista Efe Ce Ele
MUTE* L’artista Efe Ce Ele

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain