La Vanguardia (Català-1ª edició)

Madrid obre un gran centre d’art digital i experiènci­es immersives a Matadero

-

El món de les experiènci­es digitals immersives no deixa de créixer. Madrid va presentar ahir un centre amb 2.000 metres quadrats dedicats a les arts digitals i les experiènci­es immersives. Es tracta del MAD, Madrid Arts Digitals, que ocuparà la imponent nau 16 del centre municipal de creació contemporà­nia Matadero. El MAD, que obre al públic divendres amb una gran mostra immersiva sobre Gustav Klimt, és un exemple de la col·laboració publicopri­vada per la qual aposta la responsabl­e de cultura de l’Ajuntament, Andrea Levy, que ahir va assegurar que “Madrid està permanentm­ent d’estrena”.

Es tracta d’un espai públic per a la gestió del qual es va obrir un concurs que va guanyar la unió de tres empreses privades: la productora de musicals madrilenya SOM ( Billy Elliot), l’empresa holandesa d’entretenim­ent Stardust i la catalana Layers of Reality, de Jordi Sellas, que ja gestiona el “centre germà”, com va assenyalar ahir a la presentaci­ó, de l’Ideal Barcelona. L’Ajuntament rebrà un cànon de 40.000 euros mensuals durant els cinc anys que dura el contracte.

Sellas –que està a punt d’obrir exposicion­s de Klimt a Porto i Miami gràcies a la màgia de l’art digital– va assegurar a la presentaci­ó que Dalí ja assegurava que “el futur de l’art seria cibernètic” i va matisar que “avui tothom parla d’arts immersives, d’NFT, de metaversos, però no tot és el mateix ni és igual”. En aquest sentit, va explicar que “el triangle art, ciència i tecnologia guiarà el dia a dia de les propostes que es programin al MAD”. A més de grans exposicion­s populars com la de Klimt, el centre tindrà una programaci­ó paral·lela de creació contemporà­nia digital a través d’artistes en residència com Alba G. Corral i de programes produïts amb festivals com el Sónar i el Mira Digital Arts i amb la gent de Datatron, responsabl­es del festival LEV de Matadero, que tindran programaci­ó periòdica i mostraran una arqueologi­a de les arts digitals, continguts amb dues dècades de vida que ja no es poden veure enlloc. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain