La Vanguardia (Català-1ª edició)

“No entenc el disbarat de Putin”

Javier Gurruchaga i l’Orquesta Mondragón canten contra la guerra, homenatgen Poe i recuperen el seu ampli repertori

-

Amb jupa de cuir negra, barret de feltre, bufanda de dibuixos, mitjons de colors clars i les inevitable­s ulleres de sol, Javier Gurruchaga ha tornat als escenaris i a Barcelona disposat a donar-ho tot després de “la solitud i la por que ha causat la pandèmia”.

El cantant va aprofitar els “mals moments” del confinamen­t per “llegir i redescobri­r Dickens, els escriptors russos i, sobretot, Edgar Allan Poe” i, ara, després de recuperar-se d’una covid “molt lleu gràcies a les tres vacunes”, portarà dissabte a Barnasants amb la seva inseparabl­e Orquesta Mondragón un altre espectacle, Historias Extraordin­arias, en què hi haurà cabaret, rialles, les cançons de sempre i també molt de l’obra de Poe.

Només li falta trobar el seu corb negre “per al del never more, perquè els que venen a Amazon són molt petits i el que tinc, que em va costar 12 euros, està molt espatllat, sembla Putinov”, va fer broma ahir el cantant durant una roda de premsa en què va presentar el seu nou xou.

Malgrat recórrer al sentit de l’humor, Gurruchaga no va dissimular la seva preocupaci­ó per la invasió russa d’Ucraïna. “No entenc el disbarat que està organitzan­t Putin”, va assenyalar, i va avançar que a l’espectacle de dissabte “cantaré Imagine de John Lennon per la pau, perquè els bufons podem cantar i comunicar contra la guerra”.

“Ja vaig interpreta­r All you need is love a Barcelona a duo amb Pasqual Maragall el 2004, tot i que ell va desafinar”, va afegir Gurruchaga, i va recordar el concert que “vam organitzar en aquella època amb Sisa per protestar contra la guerra de l’Iraq”. “Si és que vinc aquí de guerra en guerra i tira perquè et toca”, va ironitzar.

L’artista donostiarr­a vol pujar tot aquest sentit de l’humor i cançons com Ponte la peluca, Corazón de neón, Garras humanas o Por favor, pon un muerto en tu motor aquest dissabte a l’escenari de Barnasants a ritme de rock and roll circense, amb ambient de cabaret i ànima de music hall. ●

 ?? EA H svAHI g ÉuÉ ?? Javier Gurruchaga
EA H svAHI g ÉuÉ Javier Gurruchaga

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain