La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un any més amb el millor

El Godó confirma l’assistènci­a de Rafael Nadal en la 69a edició: “Jugar al meu club i davant de la meva gent significa moltíssim per a mi”, diu el balear

- Barce ona

L’aficionat al tennis que vagi a les instal·lacions del Reial Club de Tennis Barcelona del 16 al 24 d’abril tindrà l’oportunita­t de tornar a gaudir del talent del rei de la terra batuda. Després de la cancel·lació del 2020 per culpa de la pandèmia i de les limitacion­s d’aforament, l’any passat, per aquest mateix motiu, el Barcelona Open Banc SabadellTr­ofeu Comte de Godó en la 69a edició vol celebrar un torneig que s’assembli al màxim a la normalitat d’altres temps. Per això era indispensa­ble tornar a comptar amb la inestimabl­e presència de Rafael Nadal, un fix cada primavera a Pedralbes si les lesions el respecten.

L’organitzac­ió va confirmar ahir l’assistènci­a del balear, dotze vegades campió (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2016, 2017, 2018 i 2021). Cap altre tennista no s’ha acostat als seus números en l’històric torneig, on se sent com a casa. Només a Roland Garros (13) ha mossegat més vegades el trofeu que a Barcelona. “Jugar al meu club i davant de la meva gent significa moltíssim per a mi”, va afirmar el mallorquí en el comunicat emès pel torneig. Serà la seva dissetena vegada al RCTB, entitat a què pertany des de petit i que sempre li ha demostrat la seva estima. Des del 2017 la pista central porta el seu nom.

David Ferrer, bon amic de Nadal amb qui va mantenir mil i una batalles i director esportiu del torneig, es mostra encantat amb la seva participac­ió un any més. “Tenir en Rafa a Barcelona és molt important per al torneig

El tennista amb més títols de Grand Slam de la història defensarà la seva corona del 16 al 24 d’abril

i l’expectació serà màxima per saber fins on pot arribar”, assegura. “El que està fent Nadal és una cosa única que passarà a la història i és molt emocionant poder ser testimonis d’això. És una llegenda d’aquest esport i cal gaudir-ne mentre puguem”, recorda l’extennista alacantí.

L’actual número quatre del món ha tornat al circuit aquest any en mode piconadora després de sis mesos d’inactivita­t a causa dels problemes recurrents al peu esquerre. Els dubtes inicials amb què es presentava la temporada van quedar dissipats ràpidament amb la consecució del torneig de Melbourne i sobretot l’espectacul­ar triomf a l’Open d’Austràlia, un èxit que l’ha convertit en el tennista masculí amb més títols de Grand Slam a les vitrines (21).

La ratxa positiva del manacorí es va estendre la setmana passada a Acapulco, on es va coronar per cinquena vegada. Amb aquests tres títols acumula 15 victòries i cap derrota el 2022. Als 35 anys, l’estat de forma de Nadal és admirable. Sense cap mena de dubte tornarà a ser el rival a batre al Godó. ●

tòries, 9 podis). L’italià es va doctorar en duríssimes baralles amb en Marc (que va guanyar a Alcanyís) i amb el campió. A més de la velocitat endimoniad­a de la moto de Borgo Panigale, en Pecco també és respectat per la seva consistènc­ia i valentia, que el converteix­en en un aspirant seriós, ja des de Qatar.

En un segon nivell apareixen les Suzuki de Joan Mir i Álex

“Crec que no estic a punt per guanyar la primera cursa, però sí per lluitar pel Mundial”, diu el ‘93’

“La pressió que tenia per ser campió ara és motivació per tornar a ser-ho”, apunta Quartararo

Rins, que als tests han demostrat que tenen la tercera moto més ràpida de la graella. El campió del 2020 i el barceloní han vist satisfeta la seva petició de més cavalls a la moto blava, una potencial guanyadora de curses.

Sense oblidar-se de Pol Espargaró i les Aprilia. El company d’en Marc, en el seu segon curs a Honda Repsol, ha fet un pas endavant en els tests. El de Granollers es veu fort i fins i tot es postula per intentar assaltar el títol. “Estic en un bon moment, més madur, més intel·ligent. Si hi ha un any, hauria de ser aquest”. I les motos italianes, les úniques que encara no han guanyat en MotoGP, han estat la revelació de la pretempora­da. Amb una màquina més compacta i àgil, Aleix Espargaró i Maverick Viñales han portat el prototip de Noale a ser el segon més ràpid de l’hivern. No seria pas estrany que el primer podi d’Aprilia (l’Aleix, 3r a Silverston­e) tingui continuïta­t. ●

 ?? PEDRO MADUEÑO ?? Nadal va vèncer Tsitsipàs a la final del 2021; el grec també serà a Barcelona aquest any
PEDRO MADUEÑO Nadal va vèncer Tsitsipàs a la final del 2021; el grec també serà a Barcelona aquest any

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain