La Vanguardia (Català-1ª edició)

Esquí i adrenalina comparteix­en pista

Les activitats nocturnes acaparen el protagonis­me a les pistes d’esquí

- Lanieve@lavanguard­ia.es

La temporada d’esquí marxa vent en popa. Els aficionats a la neu es presenten amb puntualita­t a la cita blanca. Unes frenètique­s jornades que, a demanda del públic acompanyan­t, s’amplien amb un ventall d’activitats paral·leles, tant de dia de com nit.

La neu ha tornat a ser una de les propostes més sol·licitades aquest any. Els aficionats han advocat per les destinacio­ns de proximitat a causa de les restriccio­ns per la pandèmia. No en va, els centres hivernals recuperen els índexs de popularita­t precovid.

I si l’esquí continua fent les delícies dels incondicio­nals, les activitats alternativ­es s’han fet un gran forat a les estacions, amb propostes per a tots els gustos. Juntament amb les raquetes i l’esquí de muntanya –activitats integrades a pràcticame­nt totes les pistes–, els trineus, els parcs infantils d’aventura, amb tallers de construcci­ó d’iglús o nivologia i allaus, tal com proposa www.altitudext­rem.com a La Molina, continuen ampliant l’oferta blanca.

Els amants de l’adrenalina poden pujar a una moto de neu. Es tracta d’una de les millors experiènci­es per endinsar-se en paratges singulars. A més de les excursions pel bosc de Moretó a Grandvalir­a (www.rocroi.com), la veïna Vallnord-Pal Arinsal proposa les rutes a Moonbikes, unes sortides guiades amb moto 100% elèctrica des del restaurant del Coll de la Botella per endinsar-se als boscos andorrans de Setúria, www.vallnordpa­larinsal.com. L’esquí en horari nocturn és un altre dels clàssics que ha arribat al Pirineu per quedar-se, concretame­nt tots els dijous i dissabtes de la temporada fins a mig març a Masella, www.masella.com. Les sortides nocturnes amb esquís o raquetes també s’han popularitz­at amb escreix. L’activitat ha arrelat amb força en nits de lluna plena, i Vall de Núria és una de les pioneres, www.valldenuri­a.cat.

A imatge i semblança de les estacions alpines, totes les propostes acaben amb sopars d’altitud. Unes vetllades glamuroses que posen la cirereta a la jornada blanca, amb la millor gastronomi­a local. Destaquen els sopars al refugi Niu de l’Àliga (www.lamolina.cat) i al restaurant Pla de Masella, a Masella. Sense obviar Andorra, els restaurant­s amb encant del pla de la Cot, a Vallnord-Pal Arinsal, a més del refugi Pessons, Vodka Bar, Piolet i 3 Estanys, a Grau Roig (www.grandvalir­a.com) ●

Les vetllades nocturnes, després de la pujada amb raquetes, esquís o màquina trepitjane­u, posen la cirereta a la jornada blanca

 ?? VISIT ANDORRA ?? Restaurant d’altitud a Pal Arinsal
VISIT ANDORRA Restaurant d’altitud a Pal Arinsal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain