La Vanguardia (Català-1ª edició)

Iniciative­s de JxCat contra les ocupacions i la multireinc­idència

-

La presidenta del partit Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, i la portaveu de la formació al Congrés, Míriam Nogueras, han presentat diferents iniciative­s per “millorar la seguretat” a la capital catalana, un àmbit en què afirmen que “ha fracassat el lideratge d’Ada Colau i Jaume Collboni” i “no hi ha voluntat política del Govern de Pedro Sánchez”.

JxCat ha impulsat les modificaci­ons de la llei d’Enjudiciam­ent Criminal i del Codi Penal per afavorir la lluita contra les ocupacions delinqüenc­ials, els narcopisos i la multireinc­idència de petits delictes.

“La insegureta­t és la primera preocupaci­ó dels ciutadans –així ho reflecteix l’últim baròmetre de l’Ajuntament de Barcelona– i també de JuntsxCat. Són inacceptab­les els nivells d’insegureta­t que patim als nostres carrers, i no és una percepció, no és alarmisme, no és fer electorali­sme destacar-ho: és la realitat i així ho demostren les dades de victimitza­ció”, va dir Artadi.

“La realitat és que se sap que a Barcelona et detenen i tornes a sortir; per això s’atreuen grups de delinqüent­s organitzat­s que venen d’altres països europeus a Barcelona perquè aquí hi ha més permissivi­tat”, va afegir la líder de JxCat a l’Ajuntament.

Per la seva banda, Míriam Nogueras va justificar la necessitat d’un canvi de la llei d’Enjudiciam­ent Criminal per incorporar una mesura cautelar obligatòri­a perquè als narcopisos, el jutjat, en un termini màxim de

Artadi afirma que la permissivi­tat més gran atrau a Barcelona les bandes internacio­nals

48 hores, ordeni el desallotja­ment de l’immoble si no es pot acreditar títol de propietat”.

Sobre la multireinc­idència, ha anunciat que Junts, en la sessió de control al Govern central, preguntarà “si hi ha aquesta voluntat política d’impulsar alguna acció en contra d’una realitat que molesta i amoïna els ciutadans, i no només de Barcelona”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain