La Vanguardia (Català-1ª edició)

Argimon defensa un polèmic contracte de mascaretes

-

Josep Maria Argimon va defensar l’avançament de 35 milions d’euros per a l’adquisició de material sanitari contra la covid que la Generalita­t va fer el març del 2020 a l’empresa Basic Devices SL, presentada com a mitjancera amb el mercat xinès, per un contracte de 60 milions. “Era una operació de risc, però calia assumir-lo. No podíem quedar-nos sense uns elements de protecció fonamental­s per als nostres profession­als”, va argumentar ahir el conseller en una compareixe­nça a la comissió de Salut del Parlament, motivada per les investigac­ions de l’Oficina Antifrau, que considera que l’avançament de diners va ser una temeritat. Amb tot, precisa que no hi ha elements delictius ni de corrupció.

Argimon va atribuir l’operació a la situació d’excepciona­litat derivada de la primera onada de la pandèmia de coronaviru­s. “Cada administra­ció es buscava la vida segons el nou paradigma de compra”, va explicar. “Va ser un risc, però no ens vam equivocar, per sort. Els materials van arribar i van servir per protegir en un moment de màxima escassetat i més pressió assistenci­al, en una situació inèdita al món occidental”, va afegir.

Segons el conseller, l’Institut Català de la Salut està preparant al·legacions a l’informe d’Antifrau. Va remarcar, d’altra banda, que la Sindicatur­a de Comptes, que revisa aleatòriam­ent un conjunt d’expedients de la Generalita­t, també va analitzar la contractac­ió en qüestió i no hi va trobar cap irregulari­tat. Els grups de l’oposició van reconèixer la incertesa que hi havia fa dos anys al mercat de productes sanitaris. Tot i això, Assumpta Escarp (PSC) va afirmar que la temeritat que Antifrau atribueix a l’operació pot provocar desconfian­ça respecte d’aquestes pràctiques. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain