La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mitjans estrangers deixen Rússia després de les últimes lleis contra la premsa

-

Des de la BBC fins a la CNN, l’agència Efe o TV3 han decidit suspendre les activitats a Rússia després que el Senat adoptés una llei que sanciona amb molta duresa “tota informació mentidera” relativa a la invasió d’Ucraïna per l’exèrcit rus.

El Kremlin va defensar ahir la “fermesa” de la llei, que preveu fins a quinze anys de presó per als qui propaguin informacio­ns que “desacredit­in” les forces armades russes, per considerar que es tracta d’un objectiu dins de la “guerra per la informació”.

El regulador rus dels mitjans de comunicaci­ó, Roskomnadz­or, ha restringit des de divendres l’accés a la BBC, a la radiotelev­isió alemanya Deutsche Welle o a Voice of America.

Des de l’adopció de la llei, la BBC britànica ha anunciat que suspèn “de manera temporal” la tasca dels seus periodiste­s a Rússia per assegurar-ne la “seguretat”. La BBC estima que Moscou vol “criminalit­zar el periodisme independen­t”. El director general d’aquest servei, Tim Davie, considera que no “ens queda cap altra opció que suspendre temporalme­nt la tasca dels nostres periodiste­s, com també dels seus col·laboradors.

Els últims dies molts ciutadans russos s’han abocat sobre aquest mitjà per informar-se de l’ofensiva a Ucraïna. La seva audiència s’ha més que triplicat en un any, fins a arribar als 10,7 milions de mitjana setmanal. També s’ha disparat, un 252%, el nombre de visitants de la seva versió en anglès.

La cadena nord-americana d’informació CNN ha anunciat simultània­ment que suspèn la difusió dels seus programes a Rússia “mentre s’avalua l’actual situació”. Les cadenes de televisió públiques alemanyes ARD i ZDF han pres la mateixa decisió. ●

De la BBC a la CNN, la Deutsche Welle o l’agència Efe, han decidit suspendre el seu servei

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain