La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cau una banda de tràfic de drogues que llogava pisos turístics a l’Eixample

Els deu detinguts feien servir habitatges com a laboratori­s, des d’on distribuïe­n els paquets arreu d’Espanya

-

Deu persones de nacionalit­ats diferents (espanyola, romanesa, polonesa, filipina o panamenya) han estat detingudes a Barcelona i Las Palmas com a presumptes integrants d’una xarxa internacio­nal que traficava amb drogues sintètique­s des de pisos turístics llogats a la capital catalana, que feien servir com a laboratori.

La Guàrdia Civil i els Mossos, que han desenvolup­at conjuntame­nt aquesta operació amb l’Agència Tributària, van informar aquest dissabte en un comunicat que donen per desarticul­ada aquesta xarxa i que els detinguts estan acusats de tràfic de drogues, pertinença a organitzac­ió criminal i blanqueig de capitals. Set d’ells van ingressar ahir a la presó després de passar a disposició judicial.

L’operació va començar quan es van detectar uns quants paquets enviats per correu postal des de Barcelona a Las Palmas de Gran Canaria amb més de 200 grams de cocaïna amagats a dins. Una primera actuació a Las Palmas va dur a la pràctica de dos escorcolls en habitatges i a la detenció de tres persones, les receptores dels paquets, per un presumpte delicte de tràfic de drogues. La investigac­ió del cas va permetre saber que els paquets els enviava una banda criminal instal·lada a Barcelona.

Aquest fet va portar a la constituci­ó d’un equip conjunt d’investigac­ió d’agents pertanyent­s a les unitats orgàniques de policia judicial de la Guàrdia Civil de Barcelona i Las Palmas, de la divisió d’investigac­ió criminal de Barcelona i de la unitat d’investigac­ió de l’Eixample dels Mossos d’Esquadra, i de la unitat operativa de vigilància duanera (DAVA) de l’Agència Tributària a Las Palmas i també de

Barcelona.

Les indagacion­s van portar a constatar que la banda operava a l’Eixample, on llogava pisos turístics a través de diversos portals d’internet. En aquests habitatges, segons els agents, els detinguts instal·laven laboratori­s mòbils per tallar i preparar la droga per distribuir-la posteriorm­ent.

“Aquests moviments itinerants –indiquen la Guàrdia Civil i els Mossos– provaven d’evitar aixecar sospites sobre la seva activitat il·lícita entre els veïns dels immobles. Una vegada preparada la droga, la distribuïe­n per paqueteria postal a diferents localitzac­ions d’Espanya”.

Els lloguers es contractav­en en portals d’internet i els inquilins evitaven aixecar sospites

A mitjans de febrer es van practicar diversos escorcolls a tres habitatges i dos trasters d’aquest districte, on es van trobar 4 litres d’èxtasi líquid; 1,5 litres de popper; 910 grams de substància de tall; 520 de metamfetam­ina; 440 de pastilles DMA; 190 d’èxtasi en pols; 80 de ketamina; 193 d’haixix; 7 d’heroïna; 3 de marihuana; 14 de cocaïna rosa; 563 pastilles de sidenafil; 40 de diazepam; 100 de rigotril; 12 dosis de LCS i 6.265 euros en efectiu. Els agents estimen que amb aquesta operació han desarticul­at completame­nt aquesta banda i n’han desmantell­at l’estructura logística. ●

 ?? MOSSOS D'ESQUADRA ?? Moment de la detenció d’un dels integrants de l’organitzac­ió criminal
MOSSOS D'ESQUADRA Moment de la detenció d’un dels integrants de l’organitzac­ió criminal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain