La Vanguardia (Català-1ª edició)

La variabilit­at, protagonis­ta

- Meteoròleg Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MiguelMete­o

Durant els últims mesos hem tingut un company de viatge indiscutib­le, ho recorden? Ens va facilitar bon temps, monotonia meteorològ­ica i absència de pluja i neu. L’anticicló ja va marxar i sembla que, de moment, no ens vol tornar a visitar. Haurà tingut suficient, després de mesos ben present, bloquejant sense compassió qualsevol front que volgués arribar a la península Ibèrica. Aquest fet ha provocat una situació de sequera generalitz­ada, difícil d’arreglar a curt termini, però que, durant els pròxims dies, podrà frenar-se momentània­ment.

CATALUNYA

Acomiadare­m la setmana amb ambient generalmen­t gris, poc agradable. Pluja al matí a la meitat sud, amb tendència a retirar-se amb el pas de les hores. A la tarda reapareixe­ran els ruixats entre les comarques de Girona i Barcelona, puntualmen­t descarrega­nt amb una mica

més d’intensitat. Nevada irregular al Pirineu, afavorida per la baixada tèrmica. Avui l’ambient serà fred, toca abrigar-se. Demà quedaran restes d’inestabili­tat, amb ruixats dispersos.

ESPANYA I EUROPA

L’anticicló ha decidit visitar Centreeuro­pa, portant-se amb si l’estabilita­t i la calma meteorològ­ica. Les depression­s circulen per Escandinàv­ia, alguna també està complicant el temps entre Grècia i Turquia. Fred ben viu a l’Europa de l’est. A Espanya continuare­m amb núvols que descarrega­ran precipitac­ió a l’àrea mediterràn­ia, també a Balears. Plugims al Cantàbric. Més estable si anem cap a l’oest, sempre amb presència de núvols. Dia fred, d’hivern, serà difícil trobar suavitat. Demà repetició de la jugada, amb arribada d’un front a final del dia i amb lleugera recuperaci­ó tèrmica, amb més suavitat al migdia.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain