La Vanguardia (Català-1ª edició)

Punts per fer donacions i oenagés a Barcelona

-

Barcelona s’ha mobilitzat per enviar ajuda humanitàri­a a Ucraïna. Ciutadans ucraïnesos residents a Barcelona, diferents associacio­ns i voluntaris no s’han quedat de braços plegats. S’han habilitat diversos punts per al lliurament de material sanitari de primers auxilis, siguin benes o medicament­s, i aliments de primera necessitat.

Un dels primers llocs a canalitzar aquesta ajuda va ser l’església grecocatòl­ica de la rambla Santa Mònica, 9, de Barcelona, i amb el pas dels dies els punts han augmentat. Les associacio­ns ucraïneses també han habilitat punts a Sants (Enric Bargés, 9), l’Eixample (Balmes, 100), Sant Martí (Pont del Treball Digne, 15) i a Esplugues de Llobregat (Casa de la Vila, en col·laboració amb l’Associació Taràs Xevtxenko).

Malgrat aquest corrent de solidarita­t, el Govern recomana no fer recollides de material perquè les oenagés i els governs ja treballen de manera coordinada a través dels canals establerts que es poden consultar al seu web. Les entitats amb una llarga trajectòri­a de treball en ajuda humanitàri­a a Catalunya van desaconsel­lar aquest divendres donacions materials, millor econòmique­s.

Lafede.cat, formada per 125 organitzac­ions, recomana als ciutadans que s’informin abans d’actuar i es preguntin també si hi ha una comunitat ucraïnesa organitzad­a sense deixar-se portar només per les crides en xarxes socials.

Sobre el terreny, hi ha vuit oenagés que treballen per donar resposta a la crisi humanitàri­a d’Ucraïna: Acció contra la Fam; el Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb l’Acnur; Creu Roja; Farmamundi; Metges del Món; Oxfam Intermon; Unicef, i Save the Children. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain