La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els encants de Xavi

A més de preparar els partits, el tècnic s’implica en els fitxatges i desplega el seu projecte esportiu per intentar-los convèncer

- CARLES RUIPÉREZ VDOR NUÁD

L’entrenador del Barcelona ja no només dirigeix els entrenamen­ts, fa les alineacion­s, modifica i ajusta la tàctica, prepara els partits, estudia el rival, té xerrades individual­s amb els seus jugadors i dona el seu parer sobre les necessitat­s de l’equip, les posicions per reforçar i els possibles fitxatges. Es tracta d’un càrrec multifunci­onal amb moltes ramificaci­ons. I Xavi s’ho pren tan a la valenta i s’hi implica tant que fins i tot parla amb els futboliste­s que el club vol incorporar. És el que va passar amb Pablo Torre, el jove de 18 anys del Racing que ja està tancat per a la temporada vinent.

Amb el mateix objectiu, el tècnic va agafar un avió juntament amb Jordi Cruyff amb destinació a Munic per reunir-se amb Erling Håland. L’egarenc no va negar el viatge que va avançar L’Esportiu, però no va donar detalls de la trobada. Sobretot perquè el cobejat davanter noruec, de 21 anys, té contracte amb el Borussia Dortmund fins al 2024. Però Xavi sí que va suggerir que als cracs els motiva arribar al Barcelona. “El més important és que encara no he vist cap jugador que li digui que no al Barça”, va dir sobre la seva experiènci­a en les negociacio­ns.

Pel seu passat com a jugador, llegenda i excapità, i el seu present a la banqueta, considera que pot ser un punt a favor per als interessos blaugrana que ell s’involucri. “Jo li explico el projecte, que ho passarà bé jugant al futbol, el club, que per mi és el millor del món, igual que la ciutat. Li faig confiança, jo no estic per enganyar ningú...”, va dir parlant del seu paper en aquestes cimeres o trucades.

I sense esmentar ni Håland ni Christense­n, central danès del Chelsea que també interessa, va confessar que en les converses sempre ha trobat la voluntat del futbolista per vestir de blaugrana. “Encara cap jugador no li ha dit que no al Barça. A tothom li fa il·lusió venir. Això és un avantatge. Una altra cosa són les clàusules i els temes personals, aquí jo no m’hi fico”, va dir sobre els detalls dels contractes. Aquí és on intervenen Mateu Alemany, director de futbol, i el mateix Joan Laporta, perquè la part econòmica vagi acompanyad­a de la faceta esportiva. “Som un equip”.

“Entenc l’interès per saber. Quan tinguem res per anunciar, ho anunciarem”. No va voler donar més pistes. “Estem treballant per bé del club, per al present i el futur”.

Igual que fa unes setmanes es va posicionar amb la renovació de Sergi Roberto, a Xavi també li agradaria continuar tenint Piqué –té contracte– i Dani Alves –acaba al juny– per a la temporada següent. L’entrenador vol tenir tot ben lligat i per això desplega els seus encants. ■

Encara no he vist que cap jugador hagi dit que no al Barça; a tothom li fa il·lusió venir”

Jo li explico el projecte; que ho passarà bé jugant al futbol; el club, que és el millor, i la ciutat”

Xavi Hernández Entrenador del Barcelona

 ?? ANDREU DALMAU / ELE ?? Araújo, Jordi Alba, Dembélé i Dani Alves, feliços a l’entrenamen­t d’ahir abans d’anar cap a Elx
ANDREU DALMAU / ELE Araújo, Jordi Alba, Dembélé i Dani Alves, feliços a l’entrenamen­t d’ahir abans d’anar cap a Elx

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain