La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’últim fitxatge és a la cabina

Jorge Lorenzo, nou comentaris­ta de DAZN

- LUSAIL Enviat especial

Jorge Lorenzo ha tornat. Es podia imaginar que més d’hora que tard, l’expilot balear, de 34 anys (Palma, 1987), jugaria un altre dels papers de l’auca motociclis­ta: després de pilot (18 temporades, del 2002 al 2019) va ser provador (de Yamaha, per poc temps, amb la covid pel mig) i ara és comentaris­ta en nòmina. Un animal comunicati­u com ell estava predestina­t a un micro i una càmera. A Lusail ha debutat com a comentaris­ta de la cadena DAZN, fitxat per Ernest Riveras.

Malgrat que en la promo Riveras deia: “Noi, com ha costat, sabíem que no seria fàcil”, el periodista català no va haver de convèncer gaire Lorenzo. “Era teatre. És cert que en Jorge té molts ‘business’, que correrà un campionat de cotxes [la Porsche Supercup] i el seu calendari no és fàcil, però no ho ha posat gens difícil, ni pels diners ni per agenda”. El mallorquí farà de comentaris­ta en set curses, però no tornarà a antena fins a Mugello, el 8è gran premi de la temporada. S’alternarà amb Àlex Crivillé –amb qui coincideix a Lusail– i Carles Checa; cadascú farà una tercera part de Mundial.

El fitxatge de Lorenzo és tot un encert per a les transmissi­ons, que s’enriqueixe­n amb coneixemen­t de primera mà, però a més amb un didactisme que agraeix l’aficionat. “La complexita­t d’una MotoGP, l’electrònic­a, l’aerodinàmi­ca... tot ho ha portat en Jorge fins al 2019, i per tant està un punt per sobre. Hem buscat amb ell aquella comprensió de les motos que ha pilotat fins fa poc, i a sobre de tres marques diferents”.

Amb només una mirada, en directe i sense repetició, Lorenzo és capaç d’endevinar què li ha pogut passar al pilot o com ha anat una maniobra polèmica. Sap de què va el negoci. “Hi puc aportar molta frescor tècnica, conec les motos a la perfecció i les persones que hi treballen”, assenyala Lorenzo, sempre tan autoexigen­t.

“No li hem hagut de corregir res. L’única cosa és que en Jorge és molt perfeccion­ista i ho vol portar a la transmissi­ó, es preocupa per les expression­s, per no trepitjar-se amb els altres... Jo li dic: ‘Sigues tu mateix’, perquè és un gran comunicado­r, no cal ser tan perfecte”, remata Riveras. ■

 ?? P NEST  I E AS ?? Crivillé i Lorenzo a Qatar
P NEST I E AS Crivillé i Lorenzo a Qatar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain