La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya ja té la plaça

L’equip de Bruguera s’esforça el mínim contra Romania

-

Amb els cabells rapats i l’esperit compromès, Carlos Alcaraz (18) havia debutat divendres a la Copa Davis, quan superava el romanès Marius Copil.

Tot i això, ja no tornava a jugar ahir: no va caldre que jugués el cinquè partit.

Roberto Bautista (33) havia tancat l’eliminatòr­ia en el quart, molt sòlid contra el mateix Copil que divendres es rendia contra Alcaraz (6-2 i 6-3), i els 4.000 habitants de Marbella de les grades del club Puente Romano van experiment­ar un regust agredolç.

Encara que els hagués agradat tornar a veure Alcaraz, el tennista del futur (i del present), el triomf de Bautista tampoc no estava tan malament: tancava l’eliminatòr­ia en un 3-1 i col·locava l’equip de Sergi Bruguera en l’última prèvia de les finals de la Copa Davis, que es jugarà el setembre en una seu per designar.

En realitat, l’eliminatòr­ia era un tràmit menor. S’obre un abisme entre el tennis espanyol i el romanès. Espanya viu un moment dolç: té Nadal i Alcaraz, i també Bautista, Carreño, Ramos, Davidovich o Pedro Martínez: set top 50.

Romania no té res d’això: sens dubte, aquests no són els temps d’Ion Tiriac o Ilie Nastase, noms llegendari­s, i tampoc els dels notables Andrei Pavel, Victor Hanescu o Adrian Voinea. Avui, el

No és l’era de Tiriac o Nastase, llegendari­s, ni la de Pavel, Voinea o Hanescu; el millor romanès és el 261è

seu millor home és Copil.

És el 261è del món.

La resta es perd a l’espai sideral.

Tot i així, els espanyols s’haurien hagut de posar les piles ahir: la parella Davidovich-Pedro Martínez, encara en rodatge, havia perdut contra CopilHoria Tecau, per 7-6 (2) i 6-4, fet que allarga l’encreuamen­t fins al quart partit, en espera d’un hipotètic cinquè, la rentrée finalment inèdita d’Alcaraz.

En altres encreuamen­ts, França va envestir l’Equador (4-0), Holanda va eliminar el Canadà (4-0) i l’Argentina va superar Txèquia (3-0).

 ?? ANIEL usaEi   E E ?? Roberto Bautista durant el partit contra Marius Copil ahir
ANIEL usaEi E E Roberto Bautista durant el partit contra Marius Copil ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain