La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sánchez alerta del negacionis­me de la violència masclista entre els nois

-

El president Pedro Sánchez va destacar ahir els èxits aconseguit­s en la igualtat entre homes i dones a Espanya, però va posar el focus en els aspectes principals en què encara queda molt de camí a recórrer. Sobretot en la violència masclista en què les dones, va assenyalar, “continuen convivint amb el terror”.

“Hi ha una part de la societat que nega la violència de gènere, fins i tot entre la població jove i sobretot entre els nois”, va alertar. Amb referència als últims assassinat­s masclistes comesos per homes joves, va subratllar la necessitat d’incidir en l’educació per la igualtat, establir uns codis culturals comuns. I va demanar a la “dreta i la ultradreta que no frivolitzi­n amb les polítiques públiques per a la igualtat”.

El president va tancar l’acte organitzat pel Ministeri d’Igualtat amb motiu del 8-M, i va anunciar que avui el Consell de Ministres dotarà pressupost­àriament el pla d’igualtat efectiva entre homes i dones. La ministra Irene Montero va reivindica­r el feminisme com una política d’Estat i, en un moment de divisió del moviment, va considerar que aquest és una brúixola per a la “unitat i la qualitat democràtic­a del país”.

A Catalunya, el president de la Generalita­t, Pere Aragonès, va subratllar el compromís del Govern amb la transforma­ció feminista i va afirmar que “és moment d’erradicar el patriarcat” i “desconstru­ir-se d’un món amb funcions i normes imposades des de petits” per poder avançar cap a una societat més justa.

En l’acte institucio­nal pel 8 de

Març celebrat al Palau de la Generalita­t, i en què també va intervenir la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, Aragonès va defensar que per a l’Executiu català la lluita de la dona “no és només un dia, és tot l’any”.

“Volem avançar cap a la normalitat feminista i erradicar totes les formes de desigualta­t, discrimina­ció i violència cap a les dones”, va destacar el president.

Tant l’acte a Barcelona com a Madrid van estar presentats per dones còmiques, en una reivindica­ció de la cultura i l’humor com a transforma­ció social. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain