La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tarragona recorre contra l’arxivament del cas Jaume I

El Consistori demana al jutge que se segueixi el “recorregut” dels diners en un pàrquing de 30 milions que no va obrir

-

Penúltim capítol del cas del pàrquing Jaume I, als jutjats des del 2008 per presumptes irregulari­tats i delictes de prevaricac­ió i malversaci­ó. Un aparcament suposadame­nt automàtic i intel·ligent, construït dues dècades enrere al subsol de la Part Alta, que va costar gairebé vuit vegades més del pressupost­at inicialmen­t (3,9 milions). No ha arribat a funcionar mai.

El titular del jutjat d’instrucció número 3 de Tarragona que investiga el cas per la via penal ha decidit a la fi l’arxivament, però l’Ajuntament de Tarragona, amb ERC al capdavant del govern municipal, va anunciar ahir un altre recurs. El Consistori, acusació particular, demana al magistrat una nova prova pericial per rastrejar el recorregut dels diners que van pagar el sobrecost de l’obra. “Entenem que és una prova substancia­l, seguir la pista dels diners per si hi ha hagut algun tipus de malversaci­ó”, sosté Jordi Fortuny, regidor de Serveis Generals.

El magistrat del cas sí que reconeix “el sobrecost d’una obra que ha resultat inútil”, però ja va rebutjar fer una prova pericial comptable després de recordar que es va presentar l’informe d’un auditor, al cap de tres anys de treballs.

És l’última oportunita­t per intentar que el cas, almenys per la via penal, no quedi en no res. Mentre dura la investigac­ió, continua sense ús el pàrquing, un enorme forat sota el centre històric de Tarragona, davant el rectorat de la Universita­t Rovira i Virgili (URV). La controvert­ida obra es va promoure amb l’antiga Convergènc­ia i Unió (CiU) al capdavant de l’Ajuntament.

Amb Josep Fèlix Ballestero­s (PSC) a l’alcaldia, l’aparcament va entrar al jutjat (2008) per una entitat local (Plataforma Veu Ciutadana). Les expectativ­es per fer llum als fets han quedat en no res.

En paral·lel a la causa penal, el cas continua viu per la via mercantil al jutjat de primera instància de Madrid. L’empresa pública Aparcament­s Municipals de Tarragona (AMT) va actuar el novembre de l’any passat contra dues entitats financeres per un peritatge i factures pagades presumptam­ent dues vegades. ●

 ?? ARXIU ?? Interior de l’aparcament automàtic, que no ha arribat a funcionar
ARXIU Interior de l’aparcament automàtic, que no ha arribat a funcionar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain