La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fred i xàfecs

- Meteoròleg Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

En una situació de sequera com la que tenim, totes les precipitac­ions són benvingude­s. Avui els paraigües s’obriran en diverses comarques catalanes, la temperatur­a de dia no pujarà i el resultat serà un dia hivernal i gris, però amb beneficis per l’aportació d’humitat. No hi haurà una continuïta­t a la pluja, encara que observem un cert dinamisme que allunya la possibilit­at d’anticiclon­s sobre nosaltres. Alguns models apunten a pluges importants a primers de la propera setmana, però es tractaria d’una borrasca despenjada del corrent general atmosfèric, erràtica en el seu moviment, encara molt difícil de determinar el seu recorregut.

CATALUNYA

Molts núvols i xàfecs inconnexos afectant sobretot la meitat est i cara sud del Pirineu, menys probables a les comarques de l’oest. Algun xàfec a la costa i prelitoral podrà ser puntualmen­t intens, fins i tot amb tempesta, però sempre fenòmens locals, ambient fred. La pròxima matinada aniran desapareix­ent els xàfecs, quedant un dia variable, encara amb núvols baixos a la costa i temperatur­es mantenint-se moderadame­nt baixes de dia, poca oscil·lació de la nit al dia. Dijous i divendres tindrem més clarianes i augmenta la temperatur­a.

ESPANYA I EUROPA

Vent del sud més temperat amb algunes pluges a les Illes Britànique­s. Entrada d’aire fred des de Finlàndia i oest de Rússia cap a Ucraïna, molt fred demà fins divendres, viatjant fins a Turquia. Inestable amb xàfecs entre el Cantàbric oriental i Catalunya, alguna nevada al Pirineu, pluges desapareix­ent al sud-est. Temperatur­a baixa de dia. Més clarianes demà per l’oest, millora general que continuarà el dijous amb augment de la temperatur­a. Entrada d’un front amb xàfecs divendres per Galícia.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain