La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’aposta per Håland

- Santi Nolla

No serà fàcil. Per qüestions internes i externes. Erling Håland, 21 anys, noruec que va néixer a Leeds i juga a Dortmund, és una de les peces més desitjades per al pròxim mercat d’estiu. El Barça el vol. Tant, que el tècnic Xavi Hernández va anar a parlar amb ell a Munic i l’assessor a la presidènci­a Enric Masip ha declarat: “El club està intentant fitxar Håland”. Del Madrid ningú no n’ha dit res i del City, res no se’n sap. El president Joan Laporta va haver de sortir l’altre dia a aclarir que el club “no està negociant amb Håland” i que negociarà amb el Borussia Dortmund si s’escau, per foragitar les sospites que el Barça està negociant amb un jugador amb contracte amb un altre club, ja que no està legalment permès.

És una norma que incompleix tothom, però que exigeix la màxima discreció. L’aposta del Barça per Håland és clara i no dissimulad­a. El club blaugrana necessita un jugador referència després de tenir més de 15 anys el número u del món a les seves files. Dels cinc millors jugadors del món per carisma, actualment només dos poden liderar un projecte de futur (Mbappé i Håland) ja que Messi, Cristiano i Neymar mantenen la seva marca actual i tenen molt present, però no se’ls assimila com a vaixells insígnia per a un projecte nou com futboliste­s. Això no vol dir

Que Xavi anés a veure el noruec no va ser la millor idea en un fitxatge que necessita més discreció

que no siguin capaços de donar encara molt i bon futbol.

Pel costat intern, el fitxatge de Håland necessita discreció i un estudi detallat de la inversió que cal per conèixer amb detall l’abast econòmic de l’operació en un club que haurà d’ajustar bastant el joc net financer perquè entri la fitxa de Håland. També haurà de revisar tot el món de les comissions per a la família i l’agent, que fa la sensació que està duent a terme una subhasta. Mino Raiola, l’intermedia­ri, no ha amagat que poden rondar els 50 milions, a què caldrà afegir el pagament del traspàs al Borussia, entre 75 i 100 milions, i el sou del jugador els cinc anys que assenyalar­ia el seu contracte.

Sembla una operació més per a un xeic que per a un club rigorós com el Barça. Però si el Madrid s’emporta Mbappé la pressió serà molt forta, encara que els números del fitxatge costin de quadrar en aquests moments. L’equip ha solucionat a l’hivern la falta de gol i avui el Barça gaudeix d’un potencial ofensiu notable. Håland és una cirereta que també entra en la via de la necessitat de tenir un referent futbolísti­c global, que elevi el preu del màrqueting i l’autoestima. És una aposta que no pot fallar, però que té actualment pretendent­s molt potents i un agent que pretén fer una operació impression­ant.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain