La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les grans firmes d’auditoria i consultori­a abandonen Rússia

-

Les quatre grans firmes de serveis profession­als d’auditoria i consultori­a del món, PwC, KPMG, Deloitte i EY, van anunciar ahir la seva sortida del mercat rus i bielorús en resposta a la invasió d’Ucraïna, de manera que deixen en l’aire uns 16.000 llocs de treball en aquests dos països. Feia tres dècades que eren en aquests mercats.

La seva sortida té lloc després de l’abandoname­nt de l’activitat d’empreses de distribuci­ó com Inditex, Tendam o Tous. La popular marca de moda Levi Strauss & Co va suspendre temporalme­nt les seves activitats comercials, com les empreses de serveis de pagament com Visa, Mastercard, American Express i PayPal. La firma de components Johnson Controls també deixa el país, mentre que Danone assegura que congela les seves inversions. L’empresa aeronàutic­a Boeing va suspendre la compra de titani al mercat rus.

PwC cancel·larà una relació de més de 30 anys amb Rússia, on ara té uns 3.700 empleats, a qui ha ofert el compromís de treballar en una transició ordenada per al negoci. KPMG, per la seva part, va dir que la seva decisió “és una conseqüènc­ia de les accions del Govern rus”. EY va informar que deixa de donar servei a clients relacionat­s amb el Govern de Rússia i a empreses estatals, i també a empreses i individus subjectes a sancions en qualsevol lloc del món. Al seu torn, Deloitte, que la setmana passada ja havia indicat que revisaria el seu negoci i la seva presència a Rússia, va anunciar ahir que separarà les seves activitats a Rússia i Bielorússi­a de la xarxa global. Impactarà sobre 3.000 profession­als. ●

Levi’s i Johnson Controls se’n van, mentre que Danone cancel·la les seves inversions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain