La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo presenta candidatur­a amb un “suport aclaparado­r” dels militants

El líder gallec formalitza l’aspiració a liderar el PP després del congrés de Sevilla

- ICHriH

Alberto Núñez Feijóo haurà d’esperar a aquesta nit, quan el comitè organitzad­or del congrés del PP proclami els candidats que han aconseguit els avals necessaris per presentars­e, per saber si és l’únic aspirant.

En qualsevol cas, ahir ja va deixar clar que no hi haurà ningú que li faci ombra si ha de batre’s davant altres candidats. Va presentar més de 55.000 avals a la seu del PP, al carrer Génova de Madrid, on va formalitza­r la seva candidatur­a.

Les firmes dels militants van arribar en caixes des dels diferents territoris i contrasten amb les 120 que, encara pendents de verificar, ha presentat Alexia Herranz, l’única militant que sembla voler batre’s, sense cap possibilit­at, amb Núñez Feijóo.

Fa quatre anys, Pablo Casado va presentar 5.000 avals de la militància i 3.000 de María Dolores de Cospedal. No es van arribar a saber mai les firmes que va recopilar Soraya Sáenz de Santamaría.

Amb aquest elevadíssi­m nombre d’avals, més enllà de la demostraci­ó de força, Feijóo prova de demostrar que la seva candidatur­a crea il·lusió i que bona part de la formació ha acollit favorablem­ent la decisió de l’aspirant a presidir el PP de treballar en primera línia.

Ara, hi hagi més candidats o no, Feijóo inicia una campanya per “escoltar els militants”, sota el lema “Preparats”, amb què ja va comparèixe­r davant els mitjans de comunicaci­ó al carrer Génova.

L’encara president gallec pretén transmetre el missatge que està a punt per assumir el lideratge de l’organitzac­ió, però també que ell i el partit estan capacitats per “assumir responsabi­litats institucio­nals al palau de la Moncloa”.

Feijóo vol deixar clar des del moment en què assumeix la presidènci­a del partit que les seves aspiracion­s són, per aquest ordre, prendre el comandamen­t del partit i, en segon lloc, desafiar Sánchez per arribar a la Moncloa.

Perquè aquest és el seu objectiu, que el PP torni a governar Espanya, i ho creu possible: “Si no, no seria aquí”, va dir.

I de la mateixa manera que José María Aznar i Mariano Rajoy van aconseguir majories absolutes, ell aspira a tenir una majoria àmplia que li permeti garantir l’alternança al Govern espanyol.

En la seva compareixe­nça davant els mitjans de comunicaci­ó, Núñez Feijóo no va voler avançar cap de les decisions que haurà de prendre quan sigui president del PP.

No va aclarir, per exemple, si vendrà la seu del PP o si farà una investigac­ió sobre el que va passar amb el contracte del germà d’Isabel Díaz Ayuso i sobre el presumpte espionatge a la presidenta madrilenya.

Tampoc no va donar més detalls sobre l’enfocament que donarà al seu lideratge de l’oposició. No va voler pronunciar-se sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial, perquè, malgrat que considera que en caldrà parlar, creu que és prioritari abordar amb el presi

Feijóo es posa com a objectiu guanyar el govern d’Espanya i ho veu possible: “Si no, no seria aquí”

dent del Govern central altres temes més importants i que afecten més els espanyols, com les conseqüènc­ies econòmique­s de la guerra d’Ucraïna, que seran molt greus per a l’economia espanyola i sobretot per als ciutadans, començant pel repunt de la inflació.

Les relacions del PP amb Vox i la possibilit­at que el partit d’extrema dreta entri al Govern de Castella i Lleó són també preguntes que el persegueix­en des del mateix moment en què va anunciar la seva intenció d’optar a la presidènci­a del PP.

Sobre aquesta qüestió, Feijóo es va preguntar “si el PSOE facilitarà que governi el PP” i va recordar que el PSOE a Galícia governa amb el BNG a tot arreu on el PP no va tenir majoria absoluta.

El president gallec va assenyalar que el BNG és un partit nacionalis­ta que va a les mateixes llistes que Bildu a les eleccions europees. “Si es tracta de trencar amb independen­tistes i populistes, primer que trenqui Pedro Sánchez el seu Govern”. ●

 ?? Aa riDAN IACM U Ar ?? Núñez Feijóo exhibint els avals amb què ha presentat la seva candidatur­a a presidir el PP
Aa riDAN IACM U Ar Núñez Feijóo exhibint els avals amb què ha presentat la seva candidatur­a a presidir el PP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain