La Vanguardia (Català-1ª edició)

Interior destitueix un dels funcionari­s imputats en el cas Bombers

-

La Conselleri­a d’Interior de la Generalita­t de Catalunya ha cessat un dels set imputats en el cas Bombers pels contractes de mantenimen­t dels camions. Es tracta de Màxim del Valle, cap del servei tècnic, i des del departamen­t se subratlla que va ser ell qui va presentar la dimissió, fa una setmana, i va ser acceptada.

Durant les escoltes telefòniqu­es ordenades per la jutgessa d’instrucció del cas, el desembre passat, els investigad­ors van descobrir que Del Valle va instal·lar al cotxe d’un familiar bombetes pertanyent­s a la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. En una interlocut­òria del 22 de desembre, la jutgessa subratlla que, malgrat que no té “gran entitat”, es tracta d’una acció que “afecta la destinació de béns públics” i podria constituir un “delicte de malversaci­ó”. Des d’Interior no aclareixen si aquest fet ha forçat la dimissió de Del Valle, i insisteixe­n que va ser ell qui va presentar la renúncia, el 2 de març, i que va ser acceptada. El cessament ha estat publicat al DOGC amb data 7 de març.

Fa unes setmanes, Interior ja va apartar Del Valle, així com el seu superior en la sotsdirecc­ió tècnica, també imputat, de les seves funcions en la gestió dels contractes de mantenimen­t de la flota de Bombers. Aquesta gestió ha estat ara assumida per la sotsdirecc­ió general d’administra­ció i recursos humans.

El jutjat d’instrucció 14 de Barcelona investiga les irregulari­tats al contracte de mantenimen­t dels camions dels Bombers, que des de fa vint anys sempre ha guanyat la mateixa empresa, la sevillana Iturri. El gerent de la companyia és un dels set imputats. Interior va decidir frenar el concurs que havia impulsat per adjudicar un nou contracte per al 2022 després de revisar els plecs, redactats des del servei tècnic, i considerar que afavorien l’empresa investigad­a. També està paralitzad­a l’adjudicaci­ó d’un concurs per a l’adquisició de 77 vehicles dels Bombers, per 40,7 milions d’euros. L’última vegada que es va fer un concurs per comprar camions, el 2019, el va guanyar Iturri. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain