La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feminitzar o no

- Quim Monzó

Fa vuit mesos, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va prometre que a la cúpula dels Mossos d’Esquadra hi hauria més dones: “Avui són tres de vint-i-vuit, i això no respon a la realitat del cos ni de la nostra societat, i cal adaptar-lo des del punt de vista de gènere”. Molts mitjans van donar la notícia amb el titular: “Elena es compromet a feminitzar la cúpula dels Mossos”.

Dimarts passat, com que era el dia internacio­nal de la Dona, la diputada de la CUP Basha Changue va fer una roda de premsa en què va prometre que el seu grup promourà una sèrie de propostes contra la “deriva repressora contra les dones treballado­res”, va criticar “la persecució de companyes que surten al carrer per cridar ‘Ens volem vives’, pintant i cremant el que calgui”, i va rematar l’al·legat dient que “són perseguide­s per un Estat, però també per un Govern que s’omple la boca de normalitat quan la normalitat és la persecució de la dissidènci­a”. Com a traca final va acusar el Govern de Pere Aragonès de feminitzar els Mossos “perquè siguin dones les que reprimeixi­n les dones que lluiten”.

Fa vuit mesos de la promesa d’Elena i ara resulta que feminitzar el cos dels Mossos ja no és bona idea.

Si no hi ha prou dones, malament perquè n’hi hauria d’haver més.

Si n’hi ha més, malament perquè reprimeixe­n altres dones.

¿Què vol la CUP? ¿Que, a l’hora de reprimir, de manera selectiva només estomaquin homes?

¿O prefereixe­n que les posin de floreros, simplement per presumir de tenir més dones al cos? Però això tampoc no els semblaria bé perquè ho considerar­ien un afront, una manera de cobrir la quota sense donar-los el mateix poder que tenen els seus col·legues masculins.

Si no fan perquè no fan i si fan, perquè fan. Qui els entengui que els compri. ●

Van prometre feminitzar els Mossos ¿i ara ja no és bona idea?

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain