La Vanguardia (Català-1ª edició)

La jutgessa denega el recurs de la propietàri­a i la Laika continuarà en una llar d’acollida

-

Nou episodi de la batalla judicial per la custòdia de la gossa Laika entre la propietàri­a i l’Ajuntament de Barcelona. La jutgessa desestima les mesures cautelars demanades per la propietàri­a, de manera que la border collie continuarà vivint en una llar d’acollida, almenys fins que se celebri el judici. El Consistori argüeix que si la gossa tornés al domicili de la propietàri­a no hi hauria manera de protegir-la dels maltractam­ents que, afirma, li infligeix el seu fill.

Es tracta d’un cop molt dur per a la propietàri­a de la Laika, una veïna de 59 anys de les Corts. La qüestió podria trigar uns quants mesos a resoldre’s, fins a un any. “La propietàri­a està molt abatuda –diu Carlos Soliva, l’advocat–. Recorrerem davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a fi d’accelerar el procés. El nostre contenciós administra­tiu continua en marxa. La resolució diu que un veterinari assegura que la gossa es mostra temorosa; com ha d’estar si se la van emportar de casa quatre policies en una gàbia? A més, ens sembla sospitós que l’animal fos lliurat en acollida l’endemà de la confiscaci­ó quan l’Ajuntament té centenars d’animals engabiats”.

Fonts municipals detallen que la Guàrdia Urbana va confiscar la gossa a finals de gener, més o menys dos mesos després que sancionés el fill de la propietàri­a per haver-li pegat al carrer, “per maltractam­ent a un animal sense resultat lesiu”. Pel que sembla, el jove li va recriminar així que hagués sortit corrents. Un taxista va haver de frenar en sec per no atropellar la gossa. Dos testimonis van assegurar que no era la primera vegada que el jove es comportava així. La propietàri­a diu que la gossa és seva, que la troba a faltar i que no la va maltractar mai, que la Laika sempre va ser feliç a casa seva. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain