La Vanguardia (Català-1ª edició)

Molts núvols i poca pluja

- Meteoròleg Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Els últims dies ja s’han obert els paraigües a nombroses comarques catalanes, amb precipitac­ions per fi una mica rellevants al sud de Catalunya, però una de les comarques més afectades per la sequera, l’Empordà, tot just ha rebut pluja, en alguns casos, ni per treure la pols. Les perspectiv­es estan enfocades en la cada vegada més probable situació de llevant a partir de dilluns. Els vents de l’est que arrencarie­n del nord d’Algèria són els més productius pel que fa a precipitac­ió, però també en onatge. Fins diumenge continuare­m amb molts núvols, alguna pluja i ambient de dia gairebé hivernal.

CATALUNYA

Continuarà l’abundant nuvolosita­t, però amb poca pluja, a últimes hores alguna discreta nevada al Pirineu de Lleida i primers xàfecs per l’oest, temperatur­a en lleuger augment. Demà molta nuvolosita­t amb pluja a partir de mig matí o migdia per l’oest, assolint

el centre i costa a la tarda i nit, temperatur­a de dia en lleuger descens. Dissabte al matí poden persistir algunes pluges entre Barcelona i Girona, millorant amb rapidesa, algun xàfec de tarda al nord-est. Temperatur­a en lleuger augment. Diumenge s’inicia el llevant, encara feble, amb núvols i alguna pluja a la costa.

ESPANYA I EUROPA

Treva incompleta, però amb molts núvols, arriba un front amb pluja a Galícia a últimes hores, xàfecs entre l’est de Castella i Lleó i Aragó, temperatur­a sense canvis. Demà pluges i xàfecs creuant la Península d’oest a est, arribant a la Mediterràn­ia a la tarda o nit. Temperatur­a màxima en descens. Dissabte noves pluges a Galícia que diumenge s’estendran a Portugal, avançant posteriorm­ent cap a Andalusia i centre, s’anirà formant una borrasca entre Galícia i el Golf de Cadis, pluges generalitz­ant-se.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain