La Vanguardia (Català-1ª edició)

Intensivis­tes i epidemiòle­gs rebutgen treure les mascaretes als interiors

-

No és el moment oportú per eliminar l’ús de les màscares en interiors, ni ara ni a curt termini. Intensivis­tes i epidemiòle­gs coincideix­en que no ens hem d’arriscar perquè el virus continua circulant i per Setmana Santa és esperable un petit repunt.

Ho explica a Efe el coordinado­r de covid de la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (Semergen), l’epidemiòle­g Vicente Martín, que considera que eliminar l’obligatori­etat de les màscares en interiors ha d’anar lligat al fet que no hi hagi transmissi­ó comunitàri­a i la incidència acumulada es mantingui per sota dels 50 casos per 100.000 habitants.

La presidenta de la Societat Espanyola d’Epidemiolo­gia (SEE), Elena Vanessa Martínez, coincideix que treure les màscares “no és una cosa que s’hagi de fer d’avui per demà, cal esperar”. Ara, afegeix, la feina rau a valorar quin ha de ser el límit, “i això no es fa elegint un número a l’atzar, sinó que cal veure a partir de quina incidència no és un problema per a la salut de la població”.

També el president de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva Crítica i Unitats Coronàries (Semicyuc), Álvaro Castellano­s, es decanta per continuar utilitzant la mascareta als interiors perquè hi continua havent risc de contreure malaltia greu en el grup de persones vulnerable­s, i aquí cita els més grans de 65 anys, els no vacunats, els immunodepr­imits, els trasplanta­ts, els crònics i els malalts cardiovasc­ulars. Avui es reuneixen el Ministeri de Sanitat i les comunitats a Saragossa per definir el nou sistema de vigilància de la covid, tot i que encara no es decidirà quan s’eliminarà l’obligació de portar màscara als espais interiors. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain