La Vanguardia (Català-1ª edició)

El jutge fa un gir en el cas Marta del Castillo autoritzan­t l’accés al mòbil de Carcaño

-

Llum verda a l’anàlisi de les dades del mòbil de Miguel Carcaño, autor confés de l’assassinat de Marta del Castillo. El jutge ha autoritzat que el pèrit Manuel Huerta, CEO de l’empresa Lazarus, accedeixi a la informació del dispositiu mòbil del condemnat i de la víctima, i es descarta la possibilit­at d’obtenir informació dels telèfons de la resta dels implicats. El germà de Miguel Carcaño, Francisco Javier Delgado; la parella d’aquest últim, María García, i els amics de Carcaño, Samuel Benítez i Javier García, el Cuco, queden fora de la línia d’investigac­ió d’aquesta peça, que té la finalitat última de determinar on pot ser el cos de Marta del Castillo, segons avança el Diario de Sevilla.

El pèrit només podrà analitzar les dades en cru de les targetes en què Miguel Carcaño consti com a titular, i també de les pertanyent­s a Marta del Castillo. Aquesta és la determinac­ió adoptada pel jutge d’instrucció número 4 de Sevilla, que exclou l’accés a la resta dels dispositiu­s mòbils sol·licitats pel pèrit i per als quals no es té permís dels titulars. Recordem que Carcaño sí que hi va donar el consentime­nt.

L’objectiu d’aquesta peça separada és comprovar, “si fos possible, el lloc on hi ha el cos de la víctima, Marta del Castillo Casanueva; això integra l’única raó del mantenimen­t d’aquesta peça, i a través seu no es pot arribar a una revisió del que ja està enjudiciat, ni a l’ampliació de la instrucció, cosa que excedeix el marc d’aquest procedimen­t”, es recull a la interlocut­òria, a què ha tingut accés el diari. La petició per a l’estudi de les dades mòbils es va elevar al jutge al gener, quan el pèrit va sol·licitar els codis PUK per desbloquej­ar les targetes dels telèfons i poder obtenir informació que ajudés a aclarir què va passar la nit del 24 de gener del 2009, el dia que la jove sevillana va ser assassinad­a.

Des d’aleshores els pares han demanat “justícia” per a la seva filla, i han sol·licitat diverses vegades que s’investigué­s el germanastr­e de Carcaño perquè consideren que és una persona clau en la mort de la jove. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain