La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vox Luminis duu al Palau dues òperes de Purcell, i els Forma Antiqva, Händel

-

El conjunt instrument­al i vocal Forma Antiqva, que Aaron Zapico va fundar a Astúries amb els seus germans Daniel i Pablo, torna avui al Palau de la Música Catalana (19 h) amb Giulio Cesare in Egitto, una de les òperes que Händel va compondre els seus daurats anys vint del segle XVIII, quan també va crear Tamerlano i Rodelinda revolucion­ant les temporades d’òpera italiana a Londres.

Per a aquest mes de març en què les institucio­ns musicals barcelonin­es s’uneixen sota el paraigua del Barcelona Obertura Spring Festival, el Palau ha volgut lluir no una sinó tres òperes del període barroc. Aquesta primera que arriba avui en versió concert compta amb un repartimen­t luxós que lidera la soprano britànica Carolyn Sampson al paper de Cleòpatra, amb àries memorables com “Piangerò la sorte mia” o “Da tempeste il legno infranto”.

“És la primera vegada que canto sencer el paper de Cleòpatra en aquesta òpera, i la veritat és que està sent molt interessan­t posar en el seu context les àries que normalment s’interprete­n soltes”, diu a La Vanguardia. L’aclamada soprano especialit­zada en el so original del barroc assegura que el que més gaudeix de Cleòpatra és l’evolució al llarg de l’òpera. “Perquè el que veiem d’ella al principi és que vol ser reina: es prepara per això, és un personatge molt fort que vol aconseguir-ho. Però després mostra la seva vulnerabil­itat quan s’enamora de Cesare”.

Amb Sampson, lluiran la contralt Hilary Summers, la mezzo Maite Beaumont, els contrateno­rs Christophe­r Lowrey i Konstantin Derri i el baix José Antonio López.

Un altre moment gloriós del nou cicle Palau Òpera serà el debut a la sala modernista del Car lyn Samps n

S%pran% conjunt Vox Luminis que lidera Lionel Meunier. Els belgues arribaran proveïts amb versions semiesceni­ficades de King Arthur ( dia 14) i The Fairy Queen (dia 16), dos títols amb què, ja tres dècades abans que Händel seduís el públic londinenc, Henry Purcell es coronava com el pare de l’òpera anglesa, fent gala de la seva sonoritat única, translúcid­a.

Per a King Arthur, la producció amb dramatúrgi­a d’Isaline Claeys comptarà amb l’actor Pere Arquillué com a narrador, més una escenograf­ia especial amb projeccion­s. En el cas de The Fairy Queen, semiòpera en cinc actes escrita el 1692 i basada en El somni d’una nit d’estiu de Shakespear­e, és una nova producció de Vox Luminis, estrena a Espanya. Les veus ressonaran en un joc d’ombres, amb les imatges de l’escenògraf­a belga Emilie Lauwers i el cineasta portuguès Mário Costa. La narradora? Sílvia Bel. ●

“La Cleòpatra de Händel és una dona forta, però fràgil en l’amor” LLEGIU L’ENTREVISTA COMALETA A LLL la an ar !a co"

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain