La Vanguardia (Català-1ª edició)

Carapaz, Yates i Valverde, en una Volta d’altura

La 101a edició de la cursa es disputarà entre el 21 i 27 de març

-

La Volta Ciclista a Catalunya estarà marcada en la 101a edició per la duresa. Etapes de muntanya i mitjana muntanya que se succeiran al llarg de set jornades molt exigents. Els ciclistes, distribuït­s en 24 equips, no tindran ni un respir en una edició en què s’espera l’últim vencedor, Adam Yates; el vigent campió olímpic, Richard Carapaz, i antics guanyadors com Alejandro Valverde, Nairo Quintana o Richie Porte. També l’excampió del món Philippe Gilbert o Tom Dumoulin. La cursa començarà a Sant Feliu de Guíxols amb una etapa trencacame­s i acabarà, com és habitual, al castell de Montjuïc.

La tercera prova ciclista per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d’Itàlia es disputarà entre el 21 i el 27 de març. El recorregut per a l’edició del 2022 es va presentar ahir amb importants novetats, com l’arribada en la segona etapa a Perpinyà, on la cursa catalana no feia parada des de fa 67 anys. A partir d’allà començarà l’alta muntanya. Primer amb una jornada en què tot un clàssic modern de la Volta com és La Molina serà el jutge, amb tres ports de 1a categoria en 161,1 quilòmetre­s que començaran a decidir la general.

A la quarta etapa es pujaran tres ports més de 1a categoria entre la Seu d’Urgell i l’estació d’esquí de Boí Taüll, sostre de la cursa i que torna 20 anys després de la seva última presència. L’etapa més llarga serà la cinquena, que unirà la Pobla de Segur amb Vilanova i la Geltrú en un recorregut de 206,3 quilòmetre­s, i que serà una de les poques oportunita­ts de què disposaran els velocistes per optar al triomf.

Per la seva part, la sisena etapa tindrà un perfil de mitjana muntanya en un recorregut que mostrarà la duresa de la Costa Daurada. Seran 167,6 quilòmetre­s amb sortida a Salou i final a Cambrils en un recorregut amb tres ports puntuables que descobrira­n l’interior de la serra del Montsant i les muntanyes de Prades. Finalment, com ja és tradició, la Volta es tancarà amb una etapa final amb sortida i arribada a Barcelona. La

67 anys després la cursa torna a Perpinyà, final de la tercera etapa i inici de la quarta

L’estació d’esquí de Boí Taüll, que torna 20 anys després, serà el sostre de la Volta

capital de Catalunya serà el final de la cursa amb sis ascensos a l’icònic castell de Montjuïc.

El president de la cursa, Rubèn Peris, va destacar que “la Volta és història esportiva de Catalunya, un fidel reflex de la societat al llarg de més d’un segle de vida. Entre tots vam tirar endavant un esdevenime­nt que és màgic: l’únic que mostra els nostres paisatges, carreteres i municipis a més de 15 milions d’espectador­s; les seves imatges arriben a 190 territoris”. ●

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Imatge de la pujada al castell de Montjuïc el 2021
ANA JIMÉNEZ Imatge de la pujada al castell de Montjuïc el 2021

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain