La Vanguardia (Català-1ª edició)

Grandvalir­a torna a pujar al podi

L’estació és la seu de la final europea, amb els ulls posats al Mundial del 2027

- SLISABETH ESPORRÍN Barc lona Barc l oBalarnuar­dia. s

Compte enrere a Grandvalir­a per a les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí. L’estació andorrana ho té tot a punt per rebre 200 corredors de 34 països europeus. Sens dubte, és l’última posada en escena abans de la votació de la FIS de la seu dels Campionats del Món del 2027, a què ha postulat el petit país del Pirineu.

Les pistes Avet (eslàlom i gegant) i l’Àliga (Supergegan­t i descens), de Soldeu El Tarter, tornen a ser l’epicentre de l’esquí alpí entre el 14 i el 20 de març vinents. El certamen –que acollirà fins a vuit proves–, repetirà el mateix format de les finals de la Copa del Món del 2019 i les de l’any vinent, que també va atorgar la FIS a Grandvalir­a.

Els dos escenaris debutaran alternativ­ament tota la setmana amb entrenamen­ts de descens femení (dilluns 14), eslàlom masculí i entrenamen­ts de descens femení (dimarts 15), gegant masculí i descens femení (dimecres 16), supergegan­t femení (dijous 17), supergegan­t masculí (divendres 18), gegant femení, entrenamen­ts de descens (dissabte 19), eslàlom femení, descens masculí i cerimònia de cloenda (diumenge 20). Cal destacar la presència dels espanyols Quim Salarich, Juan del Campo, Albert Ortega, Álex Puente, Aingeru Garay, Adur Etxezarret­a, i Núria Pau, a més de l’andorrà Joan Verdú. Les proves tècniques es podran seguir per streaming a través del web de la FIS i Andorra TV.

Andorra torna a pujar al podi de l’alta competició. Des del seu debut el 2008 en una Copa europea, el centre ha treballat fort no només en les pistes, sinó també en el compromís per la sostenibil­itat i per tenir cura del medi ambient, explica David Hidalgo, director general de Grandvalir­a Ensisa.

Les accions mediambien­tals ja estan implantade­s a l’estació, que continua treballant de cara a les finals del món del 2023, i amb l’atenta mirada als Mundials del 2027. “La candidatur­a del 2027 té un pla de treball que demana la FIS. Malgrat el poc temps, algunes d’aquestes accions mediambien­tals ja s’han desenvolup­at”.

La candidatur­a andorrana, que competeix amb Crans Montana (Suïssa), Garmisch-Partenkirc­hen (Alemanya) i Narvik (Noruega), és molt sòlida tant en l’ambit competitiu com d’entretenim­ent. “Juntament amb la competició, hem apostat pel lleure també, veurem com es valoren aquests canvis a la FIS”, diu Hidalgo. ●

Cal destacar la presència dels espanyols Salarich, Del Campo, Ortega, Puente, Garay, Etxezarret­a i Pau

 ?? ??
 ?? GRANDVALIR­A ?? Escenaris de la Copa d’Europa d’alpí
GRANDVALIR­A Escenaris de la Copa d’Europa d’alpí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain