La Vanguardia (Català-1ª edició)

Webhelp España factura 235 milions, un 15% més

La firma manté la plantilla estable en 4.800 treballado­rs

- BLANCA GISPERT Barcelona

Webhelp, multinacio­nal francesa del sector de l’atenció al client amb arrels històrique­s a Barcelona, ha tancat el 2021 amb una facturació de 235 milions d’euros a Espanya, cosa que suposa un 15% més respecte a l’any anterior, quan va assolir els 205 milions.

“Els canals digitals, sobretot dels serveis a través de Whatsapp, estan impulsant els ingressos. Observem que el consumidor els fa servir amb més recurrènci­a que les trucades de tota la vida. En quatre anys, l’atenció en línia ha passat de representa­r un 20% a un 70%”, diu la presidenta Helena Guardans, impulsora del negoci a Barcelona l’any 1994, quan va fundar el call center Singular, que més tard va vendre al grup alemany Sellbytel, que al seu torn va vendre el negoci a Webhelp el 2018.

Amb un benefici brut (ebitda) d’un 17%, l’empresa preveu continuar augmentant ingressos a un ritme d’un 10% aquest any. El conseller delegat de Webhelp España, Julio Jolín, descarta guanyar grandària a partir d’adquisicio­ns. L’empresa va comprar la peruana Dynamicall el 2020 i “ja no pot incorporar més empreses perquè Webhelp ja és molt gran a Europa”. Per això, prioritza el creixement orgànic millorant el servei digital als seus clients, entre els quals hi ha grans multinacio­nals del sector de la moda i l’electrònic­a. “Estem llançant solucions com l’atenció a través de chatbots i assistents per veu. La tecnologia ens permet reduir el temps d’espera del client tres o quatre vegades menys respecte al temps que triga una trucada”.

Guardans i Jolín comenten que a causa de l’automatitz­ació, el creixement dels ingressos no es tradueix en un augment de l’equip. El 2021, la companyia va ocupar 4.800 persones a Espanya, 3.700 d’elles a Barcelona, una xifra semblant a la del 2020 i que es mantindrà estable aquest any. Pel que fa a la política de contractac­ió, l’empresa es mostra contrària a la jurisprudè­ncia del Suprem i a la reforma laboral perquè “redueixen la flexibilit­at impedint contractes temporals d’obra i servei”. L’any passat, quan encara no havia entrat en vigor la llei, Webhelp es va veure obligada a aplicar un ERO (expedient de regulació d’ocupació) a gairebé 500 persones perquè va finalitzar un projecte. La firma assegura que ha tornat a fitxar personal una vegada ha guanyat noves campanyes. En tot cas, es mostra molt compromesa amb Espanya, un país que representa un 10% de les seves vendes i a través del qual dona servei a escala global des de les seus de Barcelona, Màlaga i València. De fet, a la capital catalana, preveu mudarse a unes noves oficines del districte 22@ al setembre. ●

La firma d’atenció al client impulsa els canals digitals en detriment de la trucada

 ?? L ?? La presidenta Helena Guardans i el conseller delegat Julio Jolín
L La presidenta Helena Guardans i el conseller delegat Julio Jolín

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain