La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament descarta habilitar espais a la ciutat per celebrar botellots

-

El govern de l’alcaldessa Ada Colau descarta la idea del Síndic de Greuges de Barcelona: habilitar espais per celebrar botellots d’una manera segura, amb lavabos, serveis sanitaris, punts d’assistènci­a sobre agressions... De fet, el primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni, qualifica la proposta d’“ocurrència”.

“L’Ajuntament no ha de facilitar el consum d’alcohol entre la joventut –diu Collboni–. A més, aquesta idea provocaria molèsties veïnals, perjudicar­ia uns negocis molt afectats pel virus i suposaria costos municipals. El lleure nocturn ha de desenvolup­ar-se als locals dedicats al lleure nocturn. Experiènci­es semblants fetes en altres ciutats no han funcionat. Hem de fomentar un lleure sa”.

La patronal del lleure nocturn català, Fecalon, també va mostrar el rebuig de la idea del Síndic. El seu secretari general, Fernando Martínez, diu que “per combatre el botellot cal posar fi a la sensació d’impunitat: el botellot es fa perquè es permet. Cal fer complir la normativa”.

Roger Pallarols, director del Gremi de Restauraci­ó de Barcelona, afegeix que “regular la il·legalitat no és la resposta adequada. El problema és la incapacita­t de les administra­cions per frenar el botellot”. Les últimes festes de la Mercè van manifestar els problemes de l’Ajuntament i la Generalita­t per frenar el botellot, tot i que també és cert que a mesura que es van anar suavitzant les restriccio­ns de la restauraci­ó i del lleure nocturn aquestes concentrac­ions van minvar. Precisamen­t ahir va tenir lloc la segona reunió de la taula ciutadana per una Barcelona cívica, promoguda per l’Ajuntament, on es va donar a conèixer que un 38% dels participan­ts dels botellots són menors d’edat, i que l’any passat la Guàrdia Urbana va desallotja­r 573.500 persones de l’espai públic i va interposar 26.000 denúncies.

A més, els principals grups de l’oposició, ERC i JxCat, també van rebutjar la idea del Síndic. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain