La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sindicats i patronal pacten una pujada de sou d’un 2% a la sanitat concertada

- A. LÓPEZ TOVAR OaAcP/ona

Patronals i sindicats han acordat un augment retributiu per als més de 60.000 profession­als de tots els nivells de la sanitat concertada de Catalunya, en el marc de la negociació del conveni col·lectiu del sector. Els increments, amb efectes retroactiu­s, són d’un 0,9% des de l’1 de gener del 2021 i d’un 2% (equiparabl­e a l’aplicat a la sanitat pública) a partir de l’1 de gener del 2022 i fins a finals d’any. Entre altres mesures, s’aplica el reconeixem­ent automàtic de l’ingrés a la carrera profession­al (fins ara havia de ser sol·licitat pel treballado­r) i es reconeix la retribució correspone­nt al màxim nivell (D).

Ramon Messeguer, dirigent de la Unió Catalana d’Hospitals i representa­nt a la taula negociador­a, qualifica l’acord d’històric. “Té un gran simbolisme dins del sector perquè des de fa molts anys no hi havia una confluènci­a tan general entre totes les patronals i els sindicats. Com a mínim hem trobat un comú denominado­r per avançar en el temps uns acords”, explica.

Segons els diversos agents, aquest pacte parcial no condiciona­rà la negociació del tercer conveni col·lectiu del sector (l’actual expira aquest any), que va començar fa un any i mig. “Podríem parlar de brots verds, però d’aquí a un bosc falta molt”, explica Josep Maria Serra, de Metges de Catalunya. Els horaris (els sindicats demanen les mateixes hores de feina per a totes les categories laborals) i les retribucio­ns (“Tenim el sou congelat des de fa molts anys, amb petits augments que no cobreixen l’IPC”, denuncia Serra) seran els principals punts de fricció. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain