La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Si vostè passa cinc hores al club, farem que es diverteixi”

Xavier Pujol CEO de l’Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó de Tennis

- SERGIO HEREDIA

–Un torneig de tennis és quelcom més que tennis –diu Xavier Pujol, i fa que sí amb el cap.

Ens hem assegut a la sala de juntes del RCTB. Hi ha activitat al club. S’estan muntant les grades: el Trofeu Godó del 2022 comença el 16 d’abril.

Rafael Nadal, Stéfanos Tsitsipàs i Jannik Sinner ja n’han confirmat la presència. De moment, hi ha tres top 10.

–Aspirem a arribar a quatre top 10. I intentarem que el quadre dels 35 millors quedi molt equilibrat –diu Pujol, que s’estima més passar de puntetes pel tema esportiu.

En la xerrada, el CEO del torneig, també vicepresid­ent del RCTB, també jugador de tennis en les seves estones lliures, aposta per endinsar-se en qüestions logístique­s, de prestigi, de sostenibil­itat i de la seva relació amb la ciutat.

–Volem que el torneig s’obri definitiva­ment a Barcelona –diu.

I què pensen fer?

En col·laboració amb el RCTB, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalita­t i altres institucio­ns com el Liceu, volem que la copa es passegi per determinad­es zones de Barcelona. Volem treure d’aquí el trofeu i exposar-lo perquè la gent ho vegi de prop.

(El 25 de març, per exemple, el trofeu lluirà davant la catedral de Barcelona entre les 17 i les 19 h; el 26, ho farà al passeig de Gràcia/ Provença, de 12 a 14 h...)

Volen que el torneig surti del barri...

Per descomptat: portarem pistes de minitennis a zones en risc d’exclusió. Hi haurà concursos de dibuix infantil i de grafitis inspirats en el tennis. El Liceu oferirà un paquet per compartir un passi al torneig i una activitat al teatre...

Quin n’és el motiu?

La ciutat és un valor. No competirem amb Madrid, però hem d’esprémer les nostres possibilit­ats. Els jugadors ho veuen.

Què veuen?

Veuen que tenim un torneig en un club de proximitat, amb gairebé 125 anys d’història. Els xofers i els empleats els ofereixen un tracte personalit­zat en un món en què tot això es perd. Recorda la final de l’any passat?

Per què ho pregunta?

No va veure com el públic es bolcava amb Tsitsipàs? I com s’implicava ell emocionalm­ent, malgrat que havia perdut davant Nadal? Tsitsipàs ens ha explicat que, si organitzés un torneig a Grècia, ens prendria com a referent. I això és el que defensem: les nostres arrels. Tot i que això no és incompatib­le amb la voluntat d’innovar.

Innovar? Encara es pot innovar en l’organitzac­ió d’un torneig?

El podem digitalitz­ar.

...?

Aproximar-lo als espònsors perquè l’activin a les seves xarxes. I interactua­r amb el públic, fer que participi. Si vostè passa cinc hores al club, volem que visqui més coses que el tennis.

Però, què es pot fer?

La nostra app estarà connectada

amb els patrocinad­ors i amb l’ATP. Quan miren un partit, els joves no només miren tennis. També estan pendents d’aplicacion­s, estadístiq­ues, dades, de quants aces ha fet..., o quantes volees... tot això es podrà seguir en línia. De fet, pensem molt en els joves.

En quin sentit?

Hi haurà un paquet especial per a ells. Sap que l’ATP es planteja reformes per atreure’ls? S’estudia la possibilit­at que el servei que toqui la xarxa sigui vàlid i no hagi de repetir-se.

Això accelerarà el joc.

Un altre element facilitarà més les coses: serem el primer torneig de terra batuda amb tecnologia Electronic Line Calling: això va més enllà que l’ull de falcó. Pensi que aquesta tecnologia és optativa en els tornejos de terra, i que no només marca el bot de la pilota, sinó que dona estadístiq­ues als espectador­s en temps real. També hem fet una forta inversió en sostenibil­itat.

Fora el fum?

Som l’únic torneig exterior lliure de fum: al RCTB no es fuma. I estem en línia amb l’Acord de París 2050 en matèria climàtica. Treballem amb Global Omnium, firma que certifica la petjada de carboni i la petjada hídrica. En matèria de sostenibil­itat, ens alineem amb Roland Garros, el líder de la classe.

Créixer i créixer.

L’ATP vol incorporar un altre torneig 500 la mateixa setmana. Hem d’estar preparats per al repte, una cosa inevitable. El tennis és el tercer esport en audiències, però el dotzè en monetitzac­ió. Anem molt per darrere del golf, per exemple, en què les audiències són més baixes però els ingressos el converteix­en en el cinquè esport: el golf té molta tirada al Japó o Corea, mercats que el tennis encara veu com a futuribles, no com a present. ●

La novetat “Serem el primer torneig de terra amb tecnologia Electronic Light Calling”

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Xavier Pujol aquesta setmana al RCTB
LLIBERT TEIXIDÓ Xavier Pujol aquesta setmana al RCTB

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain