La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo demanarà a Sánchez una baixada d’impostos pel conflicte d’Ucraïna

- CARMEN DEL RIEGO Madrid

Baixada d’impostos, suports a les famílies i col·lectius més vulnerable­s, plans especials per als sectors més afectats per les conseqüènc­ies econòmique­s de la guerra d’Ucraïna i plans per frenar el consum energètic.

Aquesta és la recepta que portarà avui el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, a la conferènci­a de La Palma, on lliurarà a Pedro Sánchez un document amb totes aquestes iniciative­s, amb què pretén sortir de la reunió “amb mesures que donin certesa i tranquil·litat a famílies i indústria”, en un moment complicat per a l’economia espanyola, segons fonts de la Xunta.

Totes aquestes propostes les ha recollit Núnez Feijóo en un document que lliurarà avui a Sánchez per demostrar així que el seu paper de candidat a liderar el Partit Popular no fa que s’oblidi de les seves obligacion­s com a president de la Xunta.

Feijóo proposa una “baixada generalitz­ada” d’impostos fins a final d’any, per pal·liar l’alça dels preus ocasionada per la guerra, i amb especial atenció a l’electricit­at, el gas i els carburants. A més, considera que cal adoptar mesures específiqu­es per ajudar els sectors més afectats, com “el turisme, l’agroramade­r, el pesquer, l’automoció, o la construcci­ó”. També li demana a Sánchez de “reenfocar la necessària transició energètica”, perquè no afecti com en sectors com el de l’alumini o l’automoció. En un altre ordre de coses, insta Sánchez a reflexiona­r sobre algunes de les seves polítiques, “que han aguditzat la difícil situació econòmica”, i en concret li demana que reconsider­i “la implantaci­ó de peatges a les autovies i la reforma de les quotes dels autònoms”.

Alhora, expressa el seu suport al Govern central en els debats econòmics que s’estan portant a terme a la Unió Europea. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain