La Vanguardia (Català-1ª edició)

Solsona tanca el capítol del cas Novell amb la presa de possessió del bisbe Conesa

-

El nou bisbe de Solsona, Francesc Conesa, va prendre ahir possessió del càrrec, fet que tanca el capítol del seu antecessor al bisbat, Xavier Novell, que va dimitir inesperada­ment l’estiu de l’any passat per contreure matrimoni amb una dona.

El nunci apostòlic, Bernardito Cleopas Auza, va lliurar el bastó a Conesa a la catedral de Solsona abans que presidís la seva primera missa com a bisbe de la diòcesi, a la qual van assistir les autoritats locals. El prelat va assenyalar en el seu primer missatge que “caldrà renovar estructure­s i reformar molts elements de l’Església”, i va demanar a la comunitat de no tenir por.

Conesa va destacar la missió evangelitz­adora de l’Església, de la qual va dir que ha de ser “de portes obertes, sempre disposada a acollir, però també a sortir als carrers per comunicar la joia de creure en Jesucrist”. El nou bisbe de Solsona va assegurar en el seu missatge que arriba “carregat d’il·lusió per prosseguir l’anunci de Jesucrist” i que se sent reconforta­t per les pregàries de la comunitat.

Després de la missa, el bisbe va sortir en comitiva cap a la plaça Major, on l’Àguila de Solsona, símbol de la localitat, va ballar en honor seu.

Divendres Conesa es va referir al seu antecessor per assenyalar que “s’ha de posar en relleu totes les coses bones que ha fet”, tot i que va admetre que “la seva sortida ha deixat moltes persones dolgudes per la manera de fer-ho. “Crec –va concloure– que ara cal tornar a la nor

malitat”. Va reconèixer que el repte que té davant és “gran”, però va afirmar que no l’espanta.

Francesc Conesa Ferrer va néixer a Elx el 25 d’agost del 1961 i va ser ordenat prevere el 29 de setembre del 1985. És doctor en Teologia (1994) i en Filosofia (1995) per la Universita­t de Navarra. El 27 d’octubre del 2016 el papa Francesc el va nomenar bisbe de Menorca i en la Conferènci­a Episcopal Espanyola és membre de la Comissió Episcopal de la Doctrina de la Fe des de març del 2017. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain