La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cinc detinguts per quaranta robatoris en aparcament­s

Un menor i quatre homes d’entre 20 i 43 anys integraven la banda desarticul­ada per Mossos i Urbana

- REDACCIÓ BNrJIMÉEN

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona van desarticul­ar un grup criminal molt actiu, especialit­zat a cometre robatoris en aparcament­s privats de pagament de Barcelona. L’operació va acabar amb cinc detencions el dia 9. Els investigad­ors sospiten que la banda va cometre més de quaranta robatoris d’aquesta mena.

Els assalts a vehicles en aparcament­s són una modalitat de delicte a l’alça. Aquest Nadal, a més, van experiment­ar un repunt als soterranis de molts centres comercials de tota l’àrea metropolit­ana. En aquests moments, tot i això, ja que durant aquestes dates la ciutadania fa menys compres, els robatoris en aparcament­s proliferen menys. El desembre del 2021 se’n van registrar 369 i al febrer es van denunciar 173 fets delictius.

El grup, ara desarticul­at, estava format per set persones, tot i que dues ja van ser detingudes fa dues setmanes i van ingressar a la presó. Entre tots, acumulen un total de 115 antecedent­s. Els escorcolls van tenir lloc a Badalona i Santa Coloma de Gramenet. La investigac­ió va començar el mes d’octubre.

Els membres del grup actuaven de manera coordinada i accedien als aparcament­s amb cotxe per cometre els robatoris de manera ràpida i sense ser detectats pels vigilants de seguretat privada. Els cotxes llogats per turistes eren els seus objectius predilecte­s.

Una vegada identifica­t un objecte de valor, trencaven els vidres del vehicle, robaven tot el que trobaven a dins del cotxe, sempre a tota velocitat a fi de fugir després del lloc com més aviat millor.

Si algun vigilant de seguretat els sorprenia, no dubtaven a fer servir la violència, van assegurar ahir fonts pròximes a la investigac­ió. Aquesta operació policial va permetre recuperar nombrosos telèfons mòbils, ordinadors, maletes de turistes plenes de roba i documentac­ió personal, aparells mèdics i més de 4.000 euros en efectiu.

Dels set membres del grup, cinc tenen entre 20 i 39 anys, el “col·locador” dels objectes robats en té 43 i l’últim integrant del grup és menor d’edat i no té relació familiar amb la resta. Una vegada posats a disposició judicial, es va ordenar l’ingrés a presó per a un dels detinguts, i els altres tenen ordres de prohibició d’entrada en aparcament­s i se’ls ha retirat el passaport.

Des de principi d’any, l’equip conjunt format per agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, destinat a combatre els robatoris en aparcament­s, va permetre detenir 26 lladres multireinc­idents. ●

Els arrestats, que acumulen 115 antecedent­s, feien servir la violència quan eren sorpresos

 ?? ANA JeloanR ?? La policia recomana a la ciutadania no deixar res a dins dels vehicles
ANA JeloanR La policia recomana a la ciutadania no deixar res a dins dels vehicles

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain