La Vanguardia (Català-1ª edició)

Allegra Gucci: “Va ser un tsunami per a mi”

La filla de Maurizio Gucci i Patrizia Reggiani parla 27 anys després del crim

- ELENA CASTELLS Barcelona

Allegra Gucci, filla de Maurizio Gucci, que va ser assassinat el 1995 per un sicari contractat per la seva mare, Patrizia Reggiani, que va ser condemnada per això, ha escrit un llibre que sortirà a la venda demà. Després de 27 anys, la petita de les dues filles que va tenir el matrimoni trenca el silenci sobre la tragèdia que va passar a la família de la mítica firma de moda i que ha estat portada al cine per Ridley Scott amb La casa Gucci, que qualifica com a “caricatura pèssima”.

“L’assassinat del meu pare i l’empresonam­ent de la meva mare van ser un tsunami per a mi”, afirma l’Allegra, de 41 anys, en una entrevista a Vanity Fair.

“Tenia 14 anys i em va arrossegar l’onada; en aquells moments només buscava una bombolla per respirar mentre al meu voltant hi havia taurons”, confessa. Amb el llibre Fini dei giochi

(S’han acabat els jocs) està disposada que “la veritat surti per fi a la llum” i posar fi a totes “les conjecture­s i inexactitu­ds” de la seva història.

“Vaig escriure aquest llibre perquè tinc dos fills petits. Veient l’enrenou que hi va haver amb La casa Gucci, no volia que creixessin sense saber la veritat. Vaig reconstrui­r els records peça per peça. De vegades sentia dolor, d’altres, una sensació d’alliberame­nt”, explica.

El llibre és “la meva carta al meu pare, Maurizio. Perquè el meu pare, Maurizio, sempre està aquí”, explica l’Allegra, que detalla com es va assabentar de la mort del seu pare el 27 de març del 1995 i la difícil relació amb la seva mare i la seva cort d’“hipòcrites, aduladors, lladres, assessors fraudulent­s i sembradors de discòrdia”.

Sense embuts, explica com va ser la seva adolescènc­ia: “Tenia 11 anys quan a la meva mare, Patrizia Reggiani, la van operar d’un tumor cerebral. Tenia 14 anys quan el meu pare va ser assassinat a Milà. Tenia dos anys més quan la meva mare va ser detinguda i, posteriorm­ent, condemnada com a instigador­a de l’assassinat”.

De Patrizia Reggiani, coneguda com la “vídua negra”, ha arribat a dir, en una altra entrevista al Corriere della Sera: “És una arna al revés, atreta per les ombres”. Durant anys, mentre la visitava a la presó, l’Allegra estava “convençuda” que la seva mare era innocent. Fins que un dia, a la televisió, “ho va admetre parcialmen­t”. Va ser llavors quan li va trucar i li va demanar una explicació. I quan es va veure acorralada, només al final, va deixar anar: ‘Tot el que vaig fer, ho vaig fer només per vosaltres’. Així que ella havia fet alguna cosa. Vaig sentir un buit sota els peus. Un abisme”. Avui té la certesa que la seva mare “era una bona dona, tot i que molt vulnerable”.

Assegura que la seva vida i la de la seva germana Alessandra sempre estaran unides a “aquella horrible fotografia: Maurizio Gucci sense vida, en un bassal de sang, al vestíbul d’un edifici de Via Palestro”. “Ningú no ens va preguntar mai el que sentíem”. ●

El seu pare va ser assassinat el 1995 per un sicari que va contractar la seva mare. Ella tenia 14 anys

 ?? OACerDec ??
OACerDec
 ?? IBarC RcaaBaC n cRc ?? L  se    e it t ,’Alle" gra$ de -. an/s$ 0s la petita de les dues !illes que va tenir el matrimo" ni !ormat per Mauri'io 1ucci i 2atri'ia 3eggiani4 A dalt$ en una de les poques imat" ges d’ella$ el 56.6
IBarC RcaaBaC n cRc L se e it t ,’Alle" gra$ de -. an/s$ 0s la petita de les dues !illes que va tenir el matrimo" ni !ormat per Mauri'io 1ucci i 2atri'ia 3eggiani4 A dalt$ en una de les poques imat" ges d’ella$ el 56.6

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain