La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça entra en una setmana gran que el porta a Istanbul i el Bernabeu

Xavi vol el seu equip centrat només en l’Osasuna

-

Barcelona, Istanbul, Madrid. El Barça de Xavi entra avui a la seva setmana gran, una d’aquestes que pot marcar l’esdevenir de la temporada. Set dies in crescendo. Les tres parades tenen recompensa, com continuar en dues competicio­ns, però també comporten molta dificultat afegida. Al Camp Nou i contra l’Osasuna, els barcelonis­tes han de recuperar el camí del gol, la victòria i el bon joc del qual es van desviar amb l’empat contra el Galatasara­y. Recobrar sensacions per al que ve és important, igual que continuar la ratxa del 2022, en què el Barcelona ha aconseguit 20 dels 24 punts possibles a la Lliga. Després jugarà al nou Ali Sami Yen, ara conegut com el Nef Stadium, i al Santiago Bernabeu. Dos escenaris d’altura i volcànics.

Dijous es jugarà l’accés als quarts de final a l’Europa League al camp del Galatasara­y, on haurà de guanyar després del 0-0 de l’anada. Tres dies abans d’anar a Madrid, té una autèntica final. Continuar endavant és mantenir viva la il·lusió de guanyar un títol aquesta temporada.

El diumenge 20 visitarà al Bernabeu els Benzema, Vinícius i Modric, que estaran descansadí­ssims –sense partit entre setmana, amb els deures fets a la Champions– per al clàssic. Els blaugrana fa sis partits que no poden guanyar els blancs. De fet, no els guanyen des de fa més de tres anys. D’ençà que Rakitic va fer el 0-1 el 2 de març del 2019, encara amb Valverde a la banqueta. A la Supercopa d’Aràbia, el primer clàssic de l’egarenc com a tècnic, el seu equip va jugar millor, però va caure a la pròrroga i es va quedar sense final. Una victòria a Chamartín, a més de reforç a la tasca del tècnic, serviria per retallar l’avantatge de 15 punts dels blancs, que han jugat un partit més, a la classifica­ció.

Però Xavi no vol treure la calculador­a. Ni s’ho planteja. És massa aviat. “Sinceramen­t no faig comptes per a la Lliga. El meu compte és contra l’Osasuna. Ja se’ns van escapar dos punts al Sadar al final

(2-2, amb gol de Chimy Ávila, sancionat per avui). No penso més enllà. Ni tan sols en el Galatasara­y”, diu sobre les seves prioritats.

I seguint aquesta recepta farà l’alineació d’aquesta nit, sense tenir en compte Istanbul i el Bernabeu. “No em condicione­n els resultats. Si haguéssim guanyat el Galatasara­y 2-0 sortiríem igual allà, a intentar guanyar”. Va ser la seva declaració d’intencions, però la veritat és que o bé Araújo o bé Eric Garcia descansara­n perquè corren el perill que si veuen una groga avui no podrien ser al clàssic. També és difícil que Alba, Pedri, Frenkie de Jong o Aubameyang juguin de titulars els tres matxs.

El tècnic no està preocupat per l’embús contra els turcs. “No vam estar fins, però per un partit no vol dir que no sapiguem atacar un bloc baix. Contra l’Elx ho vam fer bé”. Per evitar ensurts, Xavi vol eficàcia a l’hora d’atacar. “Si marques aviat, el partit canvia. Contra l’Atlètic i el Nàpols ho vam fer i vam marcar quatre gols”, va recordar. Una lliçó que serveix per a tota la setmana. ●

No faig comptes ni em condicione­n els resultats; anirem a guanyar el Galatasara­y” Xavi Hernández

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain