La Vanguardia (Català-1ª edició)

I després, cap al Guinness

El Barça-Madrid de Champions del Camp Nou podria registrar l’assistènci­a més alta en un partit femení

- E. CONCEJO / A. MARTÍ Barcelona

“Que ningú no et digui que no es pot” va ser el lema del Barça la temporada passada quan va tocar el cim per haver conquerit un triplet històric guanyant per primera vegada la Lliga, la Copa de la Reina i també la Champions. Ho van fer a la seva manera, amb una base formada a la Masia i amb un estil reconeixib­le que aquesta temporada continua bategant amb la mateixa força. De moment les blaugrana ja han guanyat la Supercopa, únic títol que se’ls va resistir la temporada passada, i avui poden conquerir la Lliga per tercer any consecutiu. Els èxits i el futbol vistós de les blaugrana són al·licients més que de sobres per seduir una afició cada vegada més nombrosa.

Més enllà del ple que s’espera aquest diumenge, l’equip que entrena Jonatan Giráldez té un altre repte a l’horitzó: omplir el Camp Nou per al clàssic dels quarts de final de la Champions contra el Reial Madrid que tindrà lloc el 30 de març (18.45 h) i aconseguir batre el rècord mundial d’assistènci­a de públic en un partit de futbol femení. De moment, els culers han respost de manera espectacul­ar a la crida de l’entitat. Quan només havien passat sis dies d’ençà que les entrades es van posar a la venda, es van exhaurir. “Si tota la gent que ha comprat entrada va al Camp Nou, el Barça batrà un rècord mundial que ens farà sentir molt orgullosos”, apunten des del club, que ja està preparant una campanya per animar el soci a no fallar al partit.

Fins al moment, el partit amb més assistènci­a ha estat la final del Mundial del 1999, que va reunir 90.125 espectador­s a l’estadi Rose Bowl de Passadena (Califòrnia) per veure un Estats UnitsXina. El rècord mundial en un partit de clubs femení, que es va registrar precisamen­t a Espanya, el té un altre clàssic, el que va enfrontar l’Atlètic i el Barça al Wanda Metropolit­ano el 2019 i que va tenir 60.739 aficionats en viu. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain